Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Bağışıklık Sistemimizin Doğal Koruyucuları
Bağışıklık sistemimiz; vücudumuzda meydana gelebilecek tüm enfeksiyonları, vücutta tutulabilecek bakterileri, olabilecek hastalıkları önceden gören ve buna kendi içinde bir savaş açarak bedenimizi koruyan; en önemli sistemlerinden biridir. Bu sistem; vücudumuza girebilecek tüm maddeleri tanır; basitçe açıklamak gerekirse iyi ve kötü şeklinde ayırt ederek vücutta tutmaya ya da atmaya yarayan bir mekanizma geliştirir. Bu mekanizma; akyuvarlar, lenfler, kemik iliği, timus ve dalaktan oluşur ve hepsinin ayrı...
Özlediğimiz Sosis Lezzeti Geri Geldi!
Sosis yalnızca pazar kahvaltılarının ya da sandviçlerin malzemesi değil, aslında büyük bir barbekü kültürünün değişmez bir parçasıdır. Birçok ülkenin kültüründe yer alan ve farklı teknikler ile lezzeti de değişen sosis çeşitlerine birlikte göz atalım.   Almanya’da her köşe başında seyyar bir arabada çeşit çeşit sosis satan birine rastlayabilirsiniz. Frankfurt’tan çıkıp Alman sokak kültüründe değişmez bir yer alan Frankfurter Sosis ise...
Lezzetli Et Nasıl Pişirilir? Et Nasıl Mühürlenir?
Etinizi tavada pişirmeye başladığınızda, et bir süre sonra suyunu salar ve aslında bu; ete nemini ve yumuşaklığını veren öğelerden biridir. Mühürleme, etin bu gizli lezzet sırrının içinde kalmasını sağlayan bilinen en yaygın yöntemlerden biridir. En iyi Steakhouse’lardaki şeflerin özenle hazırladığı yumuşacık etler gibi, kendi mutfağınızda lezziz etler hazırlayabilmeniz ve mutfağınızın şefi olabilmeniz için size birkaç lezzet önerisi hazırladık...
Dana Eti Nasıl Seçilir ve Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dana eti, oldukça lezzetli ve son derece besleyicidir. Her damak tadına hitap eden eşsiz lezzetleriyle zengin Türk Mutfağı’ndaki birçok yemeğin de vazgeçilmezidir. Avrupa ülkelerindeki mutfaklarda da birçok tarif dana etiyle hazırlanır. Dananın farklı bölgelerinden elde edilen etler, farklı yumuşaklık ve yağ dokusuna sahip olduğu için; dana eti alışverişinizi yaparken tarifinize uygun et seçmek oldukça önemlidir. Taze aldığınız etinizi buzdolabında 3-4 güne kadar saklayabilirsiniz. Bu yüzden, dana eti...
Dana Dil Füme
Füme dil, büyükbaş hayvanların dillerinden yapılan bir   şarküteri   ürünüdür. Dillerin iyice temizlenmesinin ardından salamura edilmesi, pişirilmesi ve tütsülenmesi aşamalarının ardından tüketilebilecek   füme dil   elde edilir. Çoğu zaman füme dil, sığır dilinden yapılır.  
Antrikot Pişirmenin Püf Noktaları
Antrikot  pişirmek çoğu zaman gözümüze riskli gelir. Biraz az pişirsek çiğ kalır, biraz daha pişirelim desek bu kez et iyice kurur ve sertleşir. Hatta bazı zamanlar bıçakla kesmek dahi zorlaşır. Böyle olunca da  antrikot  lezzetini kaybediyor. Peki,  antrikotu  lezzetini kaybetmeden iyice pişirebilmek için ne yapmak gerekiyor? Bu yazımızda  antrikot nasıl  pişirilir, lezzetli antrikot nasıl yapılır, tüm püf noktalarını sizlerle  paylaşacağız.  
Kırmızı Et Tüketmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Kültürümüzde çokça yeri olan, mutfaklarımızda sayısız çeşitte yemeğin ana malzemesi olabilen  kırmızı et , özellikle Kurban bayramı yaklaşırken tam anlamı ile bir gündem konusu haline geliyor.
Kırmızı Etin Önemi
Geçmişten günümüze sağlıklı besinler arasında vazgeçilmez konumunda olan  kırmızı et  zirveyi kimselere bırakmıyor. İnsanların sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesinde kırmızı etin payı kuşkusuz oldukça yüksek. Kas gelişiminin  sağlık lı bir şekilde tamamlanabilmesi için gerek çocuklarda gerekse de yetişkinlerde  kırmızı et  tüketimi oldukça önemli bir yere sahip.   
Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.