Tellioğlu

Buğday İrmiği (1Kg)

Fiyat
:
17,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Buğday irmiği 1000g

    Sarı durum buğdayından üretilen irmik, besleyici değeri çok yüksek bir karbonhidrattır.

    İrmikli tatlılar,el yapımı makarnalar ve eriştelerde çok iyi sonuç verir.

  • Şekerpare  (40-50 adet)

    Malzemeler:

    4 adet yumurta

    1 su bardağı pudra şekeri

    1 su bardağı irmik

    1 su bardağı fındık tozu

    250 gr oda sıcaklığında tereyağı

    2 paket kabartma tozu

    7 su bardağı un

    1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)

    40-50 adet bütün fındık

    Şerbeti İçin;

    6 su bardağı toz şeker

    6 su bardağı su

    2 tatlı kaşığı limon suyu


    Yapılışı:
    Şerbet;

    Şerbetinizin soğuk olması gerektiği için önce şerbet ile başlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şekeri eritmeye başlayın.

    Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha orta ateşte tutup, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    Şekerpare;

    Un ve fındık dışındaki tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş karışıma ekleyin.

    Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin.

    Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Fındıkları da hamurların tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin ve bastırın.

    Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında şekerpareleri 30 dk kadar pişirin.

    Fırından çıktıktan iki üç dakika sonra, sıcak şekerparelere soğuk şerbeti dökünüz.

    Şekerpareler soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.