Dana Nuar Bütün (1000g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Nuar Bütün (1000g)
Rosto yemekleriniz için bütün dana nuar. 45 dakika haşladıktan sonra sosuyla fırınlayıp dilimli servis edebilirsiniz.
-
Sebze Soteli Düvee Dana Rosto (4-5 kişilik)
Malzemeler:
1 kg Düvee Dana Bütün Nuar
350g havuç,küçük küp şeklinde doğranmış
350g kabak,küçük küp şeklinde doğranmış
150g iç bakla, kabuğu soyulmuş
150g kırmızı soğan, kabaca doğranmış
1 adet kereviz sapı, ufak doğranmış
3 adet taze soğan, ufak doğranmış
3-4 dal biberiye
Kereviz sapı
Tuz
Yapılışı:
Oda sıcaklığına getirdiğiniz etinizi taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağıyla ovun.
Döküm tavayı ısıtın, etin her tarafını bu tavada mühürleyin, eti kenara alın.
Aynı tavaya biberiye, soğan, kereviz sapı, 100g havucu sırasıyla ekleyin ve kavurun. Yarım bardak su ekleyin, kaynayınca tavanın altını kapatın.
Bir fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın, etinizi bu kaba yerleştirin ve üzerine sebzeli karışımı dökün.
140 °C fırında 1 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda eti bir maşanın yardımıyla ters çevirin ve 1 buçuk saat daha pişirin.
Kalan havuçları ve diğer tüm sebzeleri tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavada biraz zeytinyağını ısıtıp süzdüğünüz sebzeleri kavurun.
Eti fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek sote sebzelerle servis edin.