düvee

Dana Antrikot (500g)

Fiyat
:
60,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Antrikot (500g)

    Dana kaburga kemikleri arasından çıkarılan etler, hem et aroması açısından, hem de içerdiği kas içi mermerimsi yağ dokuları sayesinde hayli lezzetlidir. Bunların arasında pirzola bölümünden çıkartılan antrikot, pişirmesi zevkli ve pratik bir parça olup etin en beğenilen bölümleri arasındadır. Antrikot, bonfileye göre çok daha yağlı bir parça olduğundan, döküm tava veya yüksek sıcaklığa getirilmiş bir ızgarada, içine dağılmış olan yağ dokuları da pişene ve eriyene kadar kurutmadan pişirilmelidir. Bir sırt kası olarak antrikot, dananın bonfile kadar nadir kullandığı bir kas olmadığından onun kadar yumuşak değildir; fakat en lezzetli ve yoğun et tadını bulabileceğiniz sulu ve güzel dokulu bir kesimdir. Yine de, bazı aşçılar antrikotu zeytinyağı veya süt ile marine etmeyi tercih edebilir; bu sayede, etin dokusunu pişirmeden önce yumuşatarak hata riski en aza indirilir. Üzerine kremalı mantar sos veya cafe de paris sosu ile farklı tatlar katılabilir.

    Geleneksel kasap usulü kesimdir. 1 pakette 3 dilim bulunmaktadır. Steak usulü kalın kesim antrikot için Rib-Eye Steak ürünümüzü tercih edebilirsiniz.


  • Antrikot nasıl yapılır?

    Antrikotu döküm tavada, ızgarada ve de fırında pişirebilirsiniz. Etinizi pişirmeden önce mutlaka oda sıcaklığına getirmeniz gerekmektedir.

    Izgara ve Tavada Antrikot Pişirme;

    Öncelikle tavayı ya da ızgarayı iyice ısıtmalısınız. Suyunu kaybetmemesi için her bir yüzeyini birer dakika mühürlemeniz gerekir. Bu durum tabii ki değişkendir ama etiniz ortalama 2 cm kalınlığında ise etinizin yüzeylerini mühürledikten sonra dörder dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır. İçinin pembeliğini sevmiyorsanız daha fazla ocakta tutabilirsiniz.


    Sarımsak Soslu Marine Edilmiş Antrikot   (2 Kişilik)

    Malzemeler:

    2 adet antrikot

    3 yemek kaşığı balsamik sirke

    4 yemek kaşığı soya sos

    8 diş sarımsak - ezilmiş

    2 yemek kaşığı bal

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı soğan tozu

    1 çay kaşığı zencefil tozu

    Yeşil soğan (isteğe göre)

     

    Yapılışı:

    Bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.

    Antrikotlarınızı hafifçe çatalla delin. Ve ardından, marinasyonunuzu etlerinize masaj yaparak yedirin.

    Antrikotlar marinasyonun içinde 1 gün beklesin.

    Döküm ızgara tavanızı ısıtın ve biraz yağlayın. Etlerinizi 3-5 dakika mühürleyin. İstediğiniz pişme durumuna göre daha fazla tavada tutabilirsiniz.

    İsterseniz kalan sosu, sos tenceresine alıp ocakta biraz çektirebilirsiniz.

    Etiniz istediğiniz pişme derecesine geldiğinde kenara alın ve biraz dinlendirin.                                   

    Üstüne isterseniz sostan döküp, en üstüne de ince kıyılmış yeşil soğan serpebilirsiniz.

    Antrikotu nasıl marine ederiz?

    Marine etmek etin tadını ve dokusunu güzel bir yön vererek değiştirmek demektir. Marine etmek için bize dört şey lazım;  tuz, baharat, su/ yağ, asit.

    Düz bir pişirme için eti; zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovmalısınız.

    Diğer bir basit yöntem ise; sarımsak, tuz, karabiber ve tercihen edilen bir ürün (süt, kefir, yoğurt, limon, soğan suyu)

    Fırında Antrikot pişirme;

    Fırınınızı önceden ısıtmalısınız. Aynı zamanda tavanızı da önceden ısıtmanız gerekir. Çünkü mühürleme işlemi uygulamanız gerekecek. Mühürleme işlemi uyguladıktan sonra, fırına girebilen tava ile antrikotunuzu, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

    *İki pişirme yönteminde de etinizi pişirdikten sonra, tahtanızın üstüne alıp dinlenmeye bırakmanız gerekir.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.