düvee

Dana Baton Kavurma (~1Kg)

Fiyat
:
190,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Kavurma 

    Düvee Çiftliği’nde yetişen danalarımızın but bölgesinden elde ettiğimiz ve sinirlerinden tamamen arındırarak; özel tekniklerle kesme işlemi uygulayarak Baton haline getirdiğimiz Düvee Dana Kavurma, ürün yelpazemizde en güvendiğimiz lezzetlerimiz arasında. Ülkemizde bir Kurban Bayramı geleneği olarak misafirlere ikram edilen ve oldukça sevilen Dana Kavurma’yı ister kahvaltılarınızda, ister akşam yemeklerinizde, isterseniz de tariflerinizde harç olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    Düvee Dana Kavurma’mızı; hiçbir katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici eklemeden kendi et işleme tesisimizde hazırlıyor ve siparişleriniz üzerine paketleyerek, soğuk dolaplarda saklayarak adresinize kadar getiriyoruz.

    Dana Kavurma’yı kahvaltı menünüze dahil etmek isterseniz; ısıttığınız bir sahana biraz zeytinyağı ya da tereyağı ekleyerek, tercihinize göre ekstra yağ eklemesi yapmadan; dilimleyerek ısıtabilir ve üzerine kırdığınız yumurta ile pazar kahvaltısı için hazırladığınız masanın baş köşesinde servis edebilirsiniz. Dana Kavurma ürünümüz ile; ailenize ya da misafirlerinize keyifli bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz ise; biraz zeytinyağı veya tereyağı ile ısıttığınız tavanıza ya da döküm tencerenizde kavurmanızı dilimleyerek ısıtmaya başladıktan sonra, küçük küçük doğradığınız soğan, biber ve domates ekleyerek basit ama oldukça lezzetli bir menü elde edebilirsiniz. Tarifimize dilerseniz yalnızca karabiber ekleyebilir, daha aromatik bir lezzet yaratmak isterseniz pul biber, kekik ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sote kavurma etlerinizi, Düvee şefleri tarafından hazırlanan ve sizler için özenle paketlenen 7 Düveel Pirinç Pilavı ve çoban salata ile servis edebilirsiniz.

    Dışardan sipariş ettiğiniz lezzetli kavurmalı pideyi evde kendi malzemelerinizle denemek isterseniz, dana kavurmamızı pidenizde gönül rahatlığı ile malzeme olarak kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pide hamuruna, her tarafına eşit dağılacak şekilde; küçük küçük dilimlediğiniz ve dilediğiniz baharatlarla karıştırdığınız kavurmaları çiğ olarak ekleyip, dilerseniz kaşar peyniri de ekleyerek fırınlayabilirsiniz.

    Dana Kavurma ürünümüzü; uzun süreli kullanımlarınız ya da kalabalık bir misafir grubunuzu ağırladığınız bir akşamı düşünerek 1 kilogramlık baton olarak ve pratik kahvaltı tarifleriniz için 200 gramlık dilim olarak iki seçenek ile sizlere sunuyoruz. Ölçümlerimizi; sizler için hazırladığımız etleri sinirlerinden ve fazla yağdan arındırdıktan sonra, paketleme evresinde yapıyor, böylelikle satın aldığınız gramajda ürününüzün sizlere ulaşmasını garanti ediyoruz. Geleneksel yöntemleri kullanarak hazırladığımız ve paketlediğimiz ürünümüzü, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.



    Baton kavurmamız minimum 1000g ağırlıkta sizlere ulaştırılmakta, geleneksel usülle yapıldığı için sabit gramaj verilmemektedir. 

  • Kavurmalı Börek

    Malzemeler:

    Hamur için;

    3 çay kaşığı tuz

    1.5 çay bardağı ayçiçek yağı

    5 su bardağı un

    3 su bardağı su

    İç Harcı için;

    500gr kavurma

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 adet büyük soğan

    Üzeri için;

    6 yemek kaşığı zeytinyağı

    1.5 su bardağı süt

    2 adet yumurta sarısı

    Yapılışı:

    Hamur malzemelerini büyük bir yoğurma kabına alın, pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

    Ardından, üzerini nemli bir bez ile örtüp en az bir saat hamuru dinlendirin.

    Soğanları, küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağı ile soteleyin.

    Soğanları, ocaktan almadan üstüne kavurmayı ekleyip bir dakikayı geçmeyecek şekilde soğanlarla kavurup, isterseniz baharat ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    Dinlenen hamuru, unladığınız tezgaha alın ve 8 parçaya bölün.

    Hamur parçalanızı 20-25 cm genişliğinde oklava yardımıyla açın.

    Üstüne çok sık olmayacak şekilde iç harcından koyalım ve hamuru yuvarlayarak katlayalım. Hamur, silindir şekline alacak.

    Ardından hamuru dolayarak, tepsinin ortasına yerleştirelim. Diğer açtığımız hamurları da ortadaki hamurun çevresine dolayarak, elimizdeki hamurlar bitene kadar bu şekilde devam edelim.

    Hazırladığımız böreklerin üstüne, zeytinyağı, süt ve yumurta sarısını çırparak dökelim. Hamurun üst kısmının sossuz kalmamasına dikkat edelim.

    Böreği, 200 derece önceden ısıtılmış fırına atalım. Alt ve üst kısmı renk alana kadar fırında kızartalım.

    Fırından çıkarıp en az yarım saat dinlendirerek öyle servis edelim.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.