Baton Sucuk
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Baton Sucuk
Baton sucuk; en güzel kahvaltılarınız, sandviçleriniz ve atıştırmalıklarınız için düvee kasaplarının dikkatle ayırdığı parçalardan hazırlandı.
%100 dana eti derken etin kırıntılarından bahsetmiyoruz. Seçerek ayırdığımız parçalardan, rahatsızlık duymadan bolca tüketebileceğiniz hafif bir sucuk yarattık.
-
Sucuklu Kuru Fasulye (2-3 Kişilik)
Malzemeler:
250gr kuru fasulye
250gr sucuk
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates ya da domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı pul biber
500 ml su
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suya basınız.
Döküm tencerenize küp küp doğradığınız sucukları ve tereyağını alın ve renkleri değişince döküm tencerenin içinden sucukları başka bir kaba alın.
Aynı tencereye zeytinyağını koyun ve küçük küpler halinde doğradığınız soğanları sotelemeye başlayın. Bu süreçte sarımsakları da ekleyebilirsiniz.
Domates salçasını da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından önceden ıslattığınız fasulyeleri ekleyin ve üstüne domateslerinizi ilave edin 2-3 dakika karıştırdıktan sonra üstüne suyunu ve baharatları koyup pişirmeye bırakın.
Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirdikten sonra sucukları da ekleyip 8-10 dakika daha kaynatın ve sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.