düvee

Dana But Biftek (500g)

Fiyat
:
44,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana But Biftek (500g)

    Dana but etinden geleneksel usulde ince dilimlenmiş bifteğimiz, marine edilerek pişirilmeye uygundur. Tercihe göre soslanarak fırınlanabilir, salçayla düdüklü tencerede pişirilebilir. Tencerede pişirileceği takdirde tencerenin kapağı kapatılarak suyunun buharlaşmasını engellemeniz tavsiye edilir. 


     

  • Salçalı Biftek (4 kişilik)

    Malzemeler:

    4 adet Düvee Dana But Biftek

    1 adet büyük soğan

    1 dolu yemek kaşığı domates salçası

    1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası

    4 diş sarımsak

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    3 su bardağı sıcak su

    Karabiber

    Kimyon

    Kekik

    Tuz

    Yapılışı:

    Biftekleri önceden oda sıcaklığına getirin.

    Döküm tavaya ocağa alıp, kızdırın. İçine sıvıyağ ekleyip etlerin her yüzünü mühürleyin.

    Etlerinizi kenara alın, aynı tavada soğanları soteleyin.

    Soğanlar olmaya yakın üstüne sarımsak ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.

    Ardından bütün malzemeleri tencereye alın, baharatlandırın ve pişirmeye başlayın.

    Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

    Suyu ile servis edebilirsiniz.







    Kağıtta Dana Biftek

    Malzemeler:

    8 dilim Düvee Biftek

    1 su bardağı arpa şehriye

    1 adet yaz domatesi (ya da domates püresi)

    2 diş sarımsak

    100g tereyağı

    Maydanoz

    Karabiber

    Kekik

    Tuz

    Biftek marinasyonu için;

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı yoğurt

    1 yemek kaşığı soya sosu

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 adet soğanın suyu

    Karabiber

    Tuz


    Yapılışı:

    Marinasyon malzemelerini birleştirin ve bifteklerinizin tamamını bu marinasyonla kaplayıp buzdolabında 4-8 saat dinlendirin.

    Pişireceğiniz zaman marinasyonu etlerin üzerinden temizleyip bifteklerinizi oda sıcaklığına getirin.

    Domates, sarımsak, kekik ve soğanı mutfak robotundan geçirip küçük bir sos tenceresine alın ve 5 dakika kaynatın.

    50g tereyağının içine bir miktar tuz atıp bir su bardağı kaynar su ekleyin ve içine şehriyeyi atıp kapağını kapatın. 3 dakika sonra ocaktan alın (biraz sulu olmalı ve şehriyeler hafif diri olmalı, fırında pişme payı olması gerekiyor).

    Pişirme kağıdını fırın tepsisine yayın ve şehriyeli karışımı üzerine yayıp düzleştirin.

    Üzerine biftek dilimlerini koyun ve kalan tereyağını etlerin üzerine paylaştırın.

    Kağıdı iyice kapatıp önceden ısıtılmış fırında 200°C'de 20 dakika pişirin.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.