düvee

Dana Böbrek Sote (500g)

Fiyat
:
27,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Böbrek Sote (500g)

    Sakatat ile yapılan mezeler ve ara sıcaklar arasında ilk akla gelen lezzetlerden biri olan Dana Böbrek Soteyi; pişirmeye hazır şekilde, soğuk zincir filomuzla evlerinize kadar getiriyoruz. En çok tercih edilen ve en lezzetli sakatat etlerinden Dana Böbrek Sote, düşük yağlı ve kalorili bir protein deposudur. Lezzetinin yanı sıra besin içeriğiyle de sıklıkla yenmesi tavsiye edilmektedir. B12, niasin, folat ve riboflavin vitaminlerini yüksek oranda içerir.

    Şimdi siz de Düvee’nin Dana Böbrek Sote etiyle kendi evinizin mutfağında bu yemeği en sevdiğiniz restorandaki gibi lezzetli hazırlayabilirsiniz.

    Dana Böbrek Sote Nasıl Hazırlanır?

    Alanında uzman kasaplarımız; Düvee Çiftliği’nden gelen danalarımızın böbrek kısmından elde ettikleri etleri; sinirlerinden ve fazla olan yağlarından özenle arındırırlar. Böbrek etinin çevresinde etin pişmesini zorlaştıran bir zar tabakası bulunur. Düvee’nin uzman kasapları bu zar bölgesini de sizin için ayıklar ve etlerinizi doğrar.

    Dana Böbrek Sote Nasıl Pişirilir?

    Öncelikle, etlerinizi birkaç tur olmak üzere sudan geçirerek yıkamanızı ve yıkadığınız son suyun içinde, suyun ılık olmasına dikkat ederek bekletmenizi öneririz. Bu bekletme süreci böbrek etlerinin daha yumuşak olmasını ve kolay pişmesini sağlayacaktır. Dilerseniz bekletme suyuna biraz sirke de ilave edebilirsiniz.

    Böbrek etlerinizi dilerseniz tavada ya da fırında hazırlayabilirsiniz.

    Tavada hazırlayacağınız böbrek soteye lezzet katması için; arzunuza göre kuru ya da taze soğan ve bir iki diş sarımsağı ince ince doğrayarak ekleyebilirsiniz.

    Tavada Böbrek Sote hazırlamak için ısıttığınız zeytinyağının üzerine; sebzelerinizi ilave ederek kavurmaya başlayın. İyice yıkadığınız ve sonrasında sulardan arındırdığınız Dana Böbrek Sote’lerinizi sebzelerin üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Dilerseniz kavururken bir iki adet yeşil biber de ekleyerek karışımınızı renklendirebilirsiniz. İstediğiniz baharatları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Böbrek sote eti yumuşadıktan ve piştikten sonra ocağınızın altını kapatın.

    Fırında Böbrek Sote hazırlamak için bir adet domates ve üç adet yeşil biber, 3-4 dal yeşil soğan ve kırmızı kapya biberleri halka halka doğrayın. Bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını sebzelerle karıştırın. 500 gram dana böbrek soteniz ve sebzelerinizi; bir borcamın içinde bir araya getirin. Bir su bardağının yarısı kadar su ekleyerek harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika, ara ara kontrol ederek etleriniz pişene kadar pişirin.

    Dana Böbrek Sote’yi dilerseniz Pirinç Pilavı ile dilerseniz de patates püresi ile servis edebilirsiniz.

  • Düvee'den Tavsiye:

    Sotelik doğradığımız dana böbreği sirkeli suda bir - iki saat beklettikten sonra süzün. 

    Halka doğranmış soğanı tereyağında pembeleştirip böbreklerle birlikte soteleyin. 

    Küp domates, sivri biber, tuz, karabiber ekleyerek kavurun. 

    Servis etmeden önce tercihen maydanoz ve kimyon ekleyebilirsiniz. 

     

    Dana Böbrek Yahni (4 kişilik)

    Malzemeler:

    500 gr Düvee Dana  böbrek, kuşbaşı

    200 gr kereviz sapı, küp doğranmış

    200 gr havuç, küp doğranmış

    200 grsoğan, küp doğranmış

    40 gr sızma zeytinyağı

    Taneli hardal

    İlik suyu

    Karabiber

    Tuz

     

    Yapılışı :

    Bir tavada yağı kızdırıp tüm sebzeleri ekleyerek 5 dakika kavurun.

    Böbreği ilave edip sürekli karıştırarak 8 dakika daha kavurun.

    Karışımın üzerine bir kepçe ilik suyu dökün.

    Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 8 - 10 dakika pişirin.

    Bir tutam tuz ve karabiber ilave edin. 

    Bir kaşık dolusu hardal ekleyip karıştırın. Hemen servis edin.



Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.