TAZE BİTTİ!
düvee

Dana Bonfile (500g)

Fiyat
:
88,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (2)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Bonfile (500g)

    Bonfile, dana etinin en nadir bulunan ve en yumuşak parçasıdır. Dananın sırt kısmından but bölgesine doğru uzanan ince uzun bu et parçası, fileto kemiğinin iç kısmında bulunur. Bonfile etinin yumuşaklığı, konumu itibariyle en az çalışan kas grubu olmasından gelir. Neredeyse yağsızdır ve çok ince liflere sahiptir; dolayısıyla çok süratli ve kolayca pişer. Bu pratikliğine rağmen dikkat edilmesi gereken nokta, bonfileyi pişirilirken hızlıca mühürleyip suyunu kaybettirmeden işlemi tamamlamaktır. Bunun için de yüksek ısıya duyulur, dolayısıyla döküm tavada veya ızgarada, az-orta pişme derecesinde pişirilmesi idealdir. Bonfile, marine edilip çeşitli soslarla da fırınlanabilir. Antrikotkıyasla çok daha yumuşak ve yağsız bir ettir, bunun karşılığında et aroması antrikot kadar yoğun değildir. Steak tartar veya dana carpaccio gibi yumuşak parçalara ihtiyaç duyulan et yemeklerinde de sıkça kullanılır.


  • Ballı ve Sarımsaklı Bonfile Lokmaları (4 kişilik)

     

    Malzemeler:

    500 g Düvee bonfile

    1 çay kaşığı paprika

    1 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu

    4 yemek kaşığı bal

    100 gr ilik suyu

    4 diş sarımsak (ezilmiş)

    1 yemek kaşığı susam yağı ( ya da zeytinyağı)

    1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (ya da beyaz sirke)

    1 yemek kaşığı mısır nişastası

    1/2 çay kaşığı kekik

    Karabiber

    Tuz

     

    Yapılışı:

    Bonfileleri çok küçük olmayacak küpler halinde doğrayın.

    Tuz, karabiber ve de paprika ile tatlandırıp, kenara alınız.

    Büyük bir kabın içine soya sosu, ilik suyu,  sarımsak, bal, susam yağı, sirke, mısır nişastası ve kekiği koyup, güzelce karıştırın.

    Döküm tavayı önceden ısıtıp içine zeytinyağı ya da ayçiçek yağı ekleyip etleri azar azar tavaya alın ve her bir kenarı mühürlenmiş olacak şekilde 2 dakika ocakta pişirin.

    Bonfile küplerini kenara alıp, aynı döküm tavaya hazırladığınız karışımın yarısını döküp, biraz çektirin.

    Ardından bonfile küplerini, çektirdiğiniz sosa ekleyin,  geriye kalan sosu da üstüne döküp birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

    Tabağa aldığınız ballı ve sarımsaklı bonfile lokmalarının üstüne susam ve ince ince doğranmış taze soğan ekleyebilirsiniz.






    Steak Tartar (2 kişilik)

     

    Malzemeler:

    300 gr Düvee bonfile

    1 çorba kaşığı kapari – küçük küçük kesilmiş

    4 adet arpacık soğan – küçük küçük kesilmiş

    2 yemek kaşığı maydanoz – küçük küçük kesilmiş

    3 adet kornişon turşu – küçük küçük kesilmiş

    1/2 çay kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı karabiber

    2 adet yumurta

    2 çay kaşığı acı hardal

    2 dilim ekşi mayalı ekmek



    Yapılışı:

    Bonfilenizi bıçakla ile çok küçük parçalar olacak şekilde doğrayın. Ayrıca, bunun için mutfak robotu da kullanabilirsiniz.

    Sonra etinizi büyük bir karıştırma kabına koyun ve kapariyi, arpacık soğanı, maydanozu, turşuyu, tuzu, karabiberi, acı hardalı ekleyin.

    Stek tartar karışımını iki parçaya ayırın. Yuvarlak bir top haline getirip üstünden biraz bastırın ve tam ortasını hafif çukur olacak şekilde bastırın.

    Yumurtaları beyazından güzelce ayırın. Yumurtaların sarısı patlamasın. Sonra yaptığınız çukurlara yumurta sarılarını yerleştirin.

    Isıttığınız ekşi mayalı ekmek ile servis edebilirsiniz.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.