Dana But Yağsız Kuşbaşı (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana But Yağsız Kuşbaşı (500g)
Dananın but etinin en leziz ve yağsız kısımlarından, usta kasaplarımız tarafından dikkatle sinir ve yağlarından tamamen ayrılarak kuşbaşı doğranır. Dana Kuşbaşı, Düvee lezzet ve kalitesini en saf şekilde damak tadınıza sunar. Sote, haşlama, fırın gibi birçok teknikte pişirilip et yemeklerine dahil edilebilir. Yumuşak bir et elde etmek için önce etinizi yüksek ateşte mühürleyin, sonrasında kısık ateşte ağır ağır pişirmeye bırakın.
-
Yağsız Kuşbaşı ve Yağsız Kıyma ile Urfa Usulü Borani Tarifi (2-3 kişilik)
Malzemeler:
400g Düvee Yağsız Kuşbaşı1 buçuk çay bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
500g pazı (bahar aylarında yerine taze iç bakla konur)
Defne yaprağı
Ayçiçek yağı
Havuç
Tuz
Köfte Malzemesi;
150g Düvee Yağsız Kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
Tuz
Yapılışı:
Düvee Yağsız Kuşbaşı Eti zeytinyağı ve karabiber ile marine edip sıcak tencereye atın.
Her yeri karamelize olunca yağ ve soğan ekleyin. Soğanlar şeffaflaşınca salçaları ekleyip kavurun.
Üzerine su ekleyip çubuk tarçın, defne yaprağı ve dörde bölünmüş havuçları da ekleyin.
Islanmış nohutu da ekleyip pişirmeye bırakın. Et piştiğinde defne yaprağı, havuç ve tarçın çubuğunu çıkartın.
Köfte için ince bulguru, Düvee Yağsız Kıyma, tuz, karabiber, kırmızı biber, dörde bölünmüş soğan ve buz parçaları ile 20 dakika yoğurun.
Yoğurma bitince soğanı ayıklayın. Köfteden limon büyüklüğünde bir parça koparıp, 10 cm boyunda 2 cm çapında bir silindir yapın ve oradan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
Bu köfteleri yağda kızartıp pembeleşince kenara alın.
Pazının yapraklarını ayırın, saplarını ince ince kıyın.
Etin pişmesine yakın bu saplar içine atılacak. Kızarttığınız köfteleri servis sırasında yemeğe koyun ki çıtırlığı geçmesin.
Servis yaptıktan sonra arzu edenler sarımsaklı yoğurt koyabilirler.