düvee
Dana Ciğer Kuşbaşı (500g)

Fiyat
:
37,00 TL
Stokta Yok
Stoklara düşünce haber ver
Not
:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Arnavut ciğeri, ciğer yahni gibi yemekleriniz için danalarımızın ciğerlerini işleyip kuşbaşı dilimledik.Meşe ormanımızın temiz havası, dana ciğerimizi alternatifsiz bir lezzet haline getirdi.Ülkemizde yaygın olan kapalı, havasız ahırlarda ciğer hastalıkları çok yaygın; temiz ve lezzetli ciğer çok nadir bulunan bir fırsat.Detayagro Çiftliği' nde yaz-kış açık havada beslenen, kapalı ahır görmemiş hayvanlarımızda solunum yolu problemleri neredeyse hiç yaşanmamakta.
-DÜVEE' den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.Chef Düvee'den: Düvee Ciğer Kuşbaşı ve Düvee Köftelik Kıyma ile Atıştırmalıklar200 gr Düvee Dana Ciğer Kuşbaşı5o gr irmik200 gr Düvee Köftelik Kıyma1 adet soğan100 gr kaşar peyniri, rendelenmiş150 gr pirinç50 gr buğday unu3 adet yumurta100 gr galetaun, tuz, karabiberzeytinyağı, ayçiçekyağı1 adet kırmızı soğan1-2 tutam sumak1/4 demet maydanozDüvee Ciğer Kuşbaşı için: Ciğerleri 6 saat öncesinden süte yatırın. Yemeği hazırlayacağınız zaman süzüp kurutun ve zeytinyağı ile yağlayın. Yumurtaları çırpıp bir kaba alın. Buğday ununu tuz ve karabiber ile karıştırarak bir kaba alın. İrmiği de bir kaba alın. Ciğerleri sırası ile buğday unu, yumurta ve irmiğe batırarak paneleyin ve derin yağda kızartın.Pirinç Topları için: Soğanın yarısını incecik kıyın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurun ve 280-300 gr suyu ilave edip kısıp ateşte pişirin. Pilav pişince soğumaya alın. Soğuyan pilava rendelenmiş kaşar peyniri, bir adet çırpılmış yumurta, tuz, karabiber ve bir çorba kaşığı un ekleyip karıştırın. Bu karışımdan minik toplar yapıp galeta ununa bulayıp kızartın.Köfteler için: Klan yarım soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaba alın. Kıyma, kalan kaşar peyniri, bir adet yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu harçtan minik köfteler yapın ve kızartın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumak, kıyılmış maydanoz, limon suyu ve tuz, karabiberle salata yapın.Salatayı kayık bir servis tabağına alıp kızarttığınız ciğerleri, pirinç toplarını ve köfteleri üzerine koyup servis edin.