düvee

Dana Gulaş (500g)

Fiyat
:
43,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Gulaş 500g  

    Gulaş, ismini Macarca'da "çoban" anlamına gelen gulyás kelimesinden alır. Merada hayvanlarını otlatan çobanların, etleri büyük parçalar halinde dilimleyip çeşitli sebze ve baharatlarla yahni tarzında pişirdiği Macar gulaş yemeği, zaman ilerledikçe birçok ülkenin mutfağına bu isimle yerleşmiştir. İsmini bu meşhur yemekten alan dana gulaş, soğan ve sarımsak ile birlikte kavurup salçalı sosla ağır ateşte pişirilerek liflerine ayrılıp ağızda dağılacak yumuşaklığa ulaştırılır. 

  • Macar Gulaş  (2-3 kişilik)

    Malzemeler:

    500g Düvee Dana Gulaş

    200g soğan - tavla zarı boyutunda

    1 çay kaşığı kimyon tohumu (kavrulmuş)

    100g sade yağ

    1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

    625 ml ilik suyu

    100g kırmızı soğan

    200g domates salçası

    Yapılışı:

    Sade yağ yapımı;

    200 gr tereyağını ocağa alın ve altını en kısığa getirin. Yağ tamamen eriyince üstündeki köpüğü alın ve altına inen tortuyu ellemeden çıkan yağı alın.

    Tencerede sade yağ ile soğanları hafifçe karamelize edin.

    Sarımsak, bir tavada kokusu çıkana kadar kavurduğunuz kimyon tohumları, toz kırmızı biber ve domates salçasını kavurun.

    İlik suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra etleri ekleyin.

    Suyun seviyesini kontrol ederek ve gerektiğinde sıcak ilik suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

    Pilav, sebze püresi veya makarna ile servis edebilirsiniz.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.