Dana İlikli Kemik (1000g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Dana İlikli Kemik
Kendi kemik suyunuzu yapmanız için danalarımızın kaval kemiklerinden çıkardığımız Dana İlikli Kemik. Protein ve aminoasit içeriğinin yanında, kolajen, kalsiyum, fosfor ve magnezyum yoğunluğu ile bağırsak floranızın düzenlenmesinden saç ve tırnak sağlığınıza, cildinizin yenilenmesinden kas ve eklem kuvvetinize kadar birçok fayda sağlar.
İlikli kemik her danadan 2-4 kg arası çıkmaktadır. Yüksek talepli bir ürün olduğundan her siparişte maksimum 2 kg sipariş verebilirsiniz. Stokta olmadığı zamanlar lütfen STOK ALARM seçeneği işaretleyiniz. Stoğa geldiğinde size bildirim yapılacaktır. Tüm talep eden müşterilerimize elimizden geldiği kadar cevap vermek istediğimizden bu kısıtlamayı anlayışla karşılayacağınızı ümit ederiz.
-DÜVEE'den aldığınız tüm ürünler trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.
Chef Düvee'den: Esmer Kemik Suyu1.8 kg Düvee İlikli Kemik
3 lt Soğuk su
240 g Soğan, Havuç, Kereviz sapı, Pırasa (Kabaca doğranmış)
5 g Domates salçası
AROMATİK KESE:
2 ADET Defne yaprağı
10 dal Taze kekik
½ Tatlı k. Tane karabiber
1 diş Sarımsak
4 dal Maydanoz sapı
YAPILIŞI:
Kemikleri bir tepsiye dizip 190 oC fırında, arada bir çevirerek, esmerleştirin. Böylece eşit derecede kavrulacaklar.
Kemikleri büyük bir tencereye alıp, tepside kalan yağı bir kaba alın. Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirip altını açın. Tepsiye yapışan parçaları azar azar soğuk su dökerek tepsiden kazıyın.
Soğuk suyu, tepsiden kazıdıklarınızı kemiklerin üzerine boşaltın. Tencerenin altını açıp kaynama noktasına getirin, daha sonra iyice kısın ve yavaşça pişmeye bırakın.
Kenara ayırdığınız yağın bir kısmını kullanarak sebzeleri iyice karamelize oluncaya kadar soteleyin. Sebzeleri de kemiklerin olduğu tencereye ekleyin.
Aromatik keseyi ve domates salçasını da ekleyip, 6-8 saat arası pişmeye bırakın.
Sıcakken süzün ve hızlıca soğutun.
Bu tarifi tüm çorbalarınızda, soslarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.