düvee

Dana İncik Haşlama - Kemiksiz (500g)

Fiyat
:
44,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana İncik Haşlama - Kemiksiz (500g)


    Dana İncik; Düvee Çiftliği’nde yetişen danaların; bacak ve paça arasında kalan bölgeden elde edilen bir et çeşididir. Uzun lifleri olan bir bölgeden alındığı için oldukça yumuşak, lezzetli ve sindirimi kolaydır. Bu özellikleri sebebiyle hem tencere yemeklerine lezzet katmak için hem de tek başına haşlama olarak hazırlamak için sıklıkla tercih edilir. Dünya mutfağında da yeri büyük olan incik ile İtalyan yemeği olan Osso Buco’yu ve Macar Mutfağı’nın en bilinen lezzetleri arasında yer alan Gulaş’ı kendi evinizde rahatlıkla hazırlayabilir ve misafirlerinize bir ziyafet yaşatabilirsiniz.

    Dana incik nasıl pişirilir?

    Dana incik evinizde kolaylıkla pişirebileceğiniz, farklı tarifler hazırlayarak ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir dana etidir. Öncelikle, dana inciğin oldukça hızlı pişen bir et olduğu hatırlatmak isteriz.

    İnciklerinizi eğer normal tencerede haşlayacaksanız arada kontrol ederek kısık ateşte 1.5 saat, düdüklü tencerede ise yarısını kaplayacak su ile birlikte 20 dakikada pişirebilirsiniz.

    Dana inciklerinizi, dilerseniz haşlamadan önce birkaç dakikada tavada arkalı önlü kızartarak mühürleyebilirsiniz.

    Dana İnciklerinizi haşlamanın dışında Fırında Dana İncik, Fırın Poşetinde Dana İncik, Sebzeli Dana İncik, Dana İncik Osso Buco gibi farklı tarifler de hazırlayabilirsiniz.

    Dana İncikle Yapılan Yemekler

    Dana İncik Osso Buco Nasıl Pişirilir?

    Dana İncik denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan, ünü ve lezzeti İtalya’dan tüm dünyaya yayılan Osso Buco’yu kendi evinizin mutfağında hazırlayabilir; ailenizi ve misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet çekebilirsiniz. Dana İncik ile hazırlanan zahmetli tariflerden biri olsa da, lezzetiyle emeğinizin karşılığını verecek bu tarifi çok seveceksiniz.

    Düvee 500 gr Haşlamalık Dana İncik’lerinize arkalı önlü tuz ve karabiber serpin. Geniş düz bir kaba un koyun ve etlerinizi yine arkalı önlü olacak şekilde una bulayın; üzerlerinde ince bir un tabakası kalmasına dikkat edin. Döküm bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında; una bulanmış inciklerinizin her iki tarafını da ikişer dakika (kırmızılık kalmayacak şekilde) mühürleyin. Etlerinizi tencereden alın ve aynı tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kereviz sapı doğrayın ve soğan-havuç-kereviz sırasıyla tencereye ekleyin.  Sebzelerinizi kavurduktan sonra; 1 su bardağı doğranmış domates, 1 su bardağı salça ve dilerseniz 1/2 kadeh kırmızı şarap ekleyerek 10 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra bu sos karışımına inciklerinizi, üzerine biraz geçecek kadar su ve birkaç yaprak defne yaprağı ekleyerek 1 saat kadar pişmeye bırakın. Dana İncik Osso Buco’nuzu sıcak olarak dilerseniz patates püresi ya da pilav ile servis edebilirsiniz.

    Sebzeli Dana İncik Haşlama Nasıl Pişirilir?

    Eğer beslenmenize dikkat ediyorsanız, diyetteyseniz ya da hafif ama lezzetli bir akşam yemeği arıyorsanız; Düvee’den satın alacağınız 500 gr Kemiksiz Haşlamak Dana İncik ve her mutfakta bulunan sebzelerle oldukça basit bir tarif hazırlayabilirsiniz.

    Etlerinizin yarısına kadar su ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın, bu sırada iki patates, bir soğan ve iki havucu kesme tahtanızda büyük büyük dilimleyin. Etlerinizin pişmesine yakın; doğradığınız sebzeleri ve bir diş sarımsağı tencerenize ekleyin. Ocağın altını orta ateşe çektikten sonra kapağı kapalı şekilde, 30 dakika kadar pişirmeye devam edin.

    Eğer isterseniz bu tarife, terbiyeli sos ekleyerek daha aromatik bir lezzet de elde edebilirsiniz. Etleriniz sebzelerinizle birlikte pişerken küçük bir kabın içinde bir tatlı kaşığı silme un, bir limonun suyu, bir adet yumurta sarısı ve 2-3 yemek kaşığı suyu birlikte hızlıca çırpın. Hazırladığınız karışıma, haşlama suyunuzdan bir kepçe ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu sıcak sosu, tencerede kaynayan malzemelerin içine azar azar ve yavaşça ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek bir iki taşım kaynatın. Basit ama tadına doyulmayacak haşlama dana incikleriniz, servise hazır.

    Eğer dana inciğinizi suyuna ekmek banarak yemek isterseniz, çok basit bir malzeme ekleyerek harika bir tencere yemeği hazırlayabilirsiniz. Verdiğimiz tarif tencerenizde pişerken; derin bir tencere içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağına 1 adet ince doğranmış soğanı ekleyin ve rengi değişene dek kavurun. Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bu karışımın üzerine, başka bir tencerede haşlanan dana inciklerinizi ve sebzeleri ilave edin, üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sebzelerin de lezzetiyle pişen lokum gibi Dana İncik yemeğinizin lezzetine doyamayacaksınız.

    Dana Gulaş Nasıl Pişirilir?

    Romanya ve Macaristan’ın en ünlü yemeklerinden biri olan Dana Gulaş, aslında Türk Mutfağında da pişirilen ve sevilen bir lezzettir.

    Düvee kasaplarımızın özenle hazırladığı 500 gr Dana Gulaş veya 500 gr Kemiksiz Dana İncik ve her evde bulunan malzemelerle siz de kolaylıkla Dana Gulaş hazırlayabilirsiniz.

    Bir tencerenin içerisine, 200 gram tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve tereyağı erirken; küçük küçük doğradığınız 2 soğan ve 2 diş sarımsağı tencereye ekleyin. Malzemeleriniz renk değiştirirken dana etlerinizi de ekleyin ve bir iki defa karıştırın. 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Bir yandan ayrı bir kasede; unu ve yemeğinizden aldığınız 1 kepçe suyu pürüzsüz ve homojen hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin. Bu karışım bir taşım kaynayınca altını kısın ve etleriniz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Siz de ailenize özel bir yemek hazırlamak ya da misafirlerinizi ağırlamak için Dana Gulaş tarifini tercih  edebilirsiniz.

     

    Hem kendi kültürümüzden hem de dünyanın çeşitli yerlerinden tarifleri keyifle hazırlayacağınız Dana İncik Haşlama etlerimiz; Düvee Çiftliği’nde kendi ortamlarında, hiçbir enjeksiyon müdahalesine maruz kalmadan büyüyen danalarımızdan elde edilir. Sizler için, Beşiktaş’taki et işleme tesisimizde siparişinize göre hazırlanır ve hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu eklenmeden kapınıza kadar frigorifik araçlarla güvenle ve sağlıkla getirilir. Düvee’den satın aldığınız etleri sağlık, güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.





  • Düvee Firik Pilavı 


    Malzemeler:

    250 gr Dana İncik Haşlama - Kemiksiz

    1/2 su bardağı avuç tel şehriye

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1,5 su bardağı firik bulguru

    1/2 su bardağı pilavlık bulgur

    1 yemek kaşığı kuru fesleğen

    4 su bardağı ilik suyu ( ya da haşladığınız etin suyu)

    2 su bardağı su

    1 adet küçük soğan

    1 adet havuç

    1 adet kereviz sapı

    1/2 su bardağı ceviz

    Karabiber

    Tuz

     

    Yapılışı:

    Dana incikleri; soğan, havuç, kereviz sapı ile ocağa alın, etlerin üstünü kaplayacak derecede su ekleyin. Elinizde mevcut ise; maydanoz sapı, defne yaprağı, taze kekik de ekleyebilirsiniz.

    Pilav tenceresine biraz ayçiçek yağı ve tel şehriyeleri ekleyin, hafif renk alana kadar kavurun.

    Sonrasında tereyağı ekleyip içine firik bulguru ve de pilavlık bulguru ekleyin, kavurun.

    Tuz ve karabiberini ekledikten sonra ilik suyunu ilave edin.

    Yumuşayan etlerinizi tiftik haline getirin.

    Pilavınızı kapatmadan önce cevizi ve de etleri içine ilave edin.

    En az 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.