Dana Osso Buco (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Osso Buco (500g)
İtalyanca'da delikli kemik anlamına gelen osso buco, dananın incik kısmından kesilir ve içinde ilikli kemik barındırır. Kol ve but kemiklerinden kesildiği için en çok çalışan ve dananın tüm yükünü taşıyan kas gruplarını içerir. Dolayısıyla, osso buco eti en sık dokulu, yağ oranı düşük ve protein içeriği açısından en zengin dana etlerinden biridir. İçerdiği kemik iliğinin vereceği lezzetin yanında yapacağınız farklı soslar ile ilik ve et aroması birleşince vazgeçemeyeceğiniz tatlar yakalayacaksınız.
-
Gremolata Sos ile Osso Buco Tarifi (2 kişilik)
Malzemeler:2 adet Düvee Dana Osso Buco
50 ml ayçiçek yağı
50g un
100 g soğan (ince doğranmış)
100 g soğuk kemik suyu
300 g domates püresi
300 ml kemik suyu
Aromatik kese ( Defne yaprağı, maydanoz sapı, taze kekik, pırasa)
Gremolata Sos için;
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
1 yemek kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
Limon suyu (dilediğiniz kadar)
Meksika biberi (ince doğranmış, arzuya göre eklenmeyebilir)
Yapılışı:Düvee Dana Osso Bucoların çevresini yanmayan bir iple bağlayın. Bağlamadığınız takdirde, etin çevresindeki kas pişme sonucu şekil bozukluğuna neden olur.
Bağladığınız etleri una bulayın ve ayçiçek yağı koyduğunuz büyükçe bir fırına girebilen tencerede renk alacak şekilde kızartın.
Kızaran incikleri tencereden çıkarıp kenara alın ve aynı tencerede soğanı ve domatesi soteleyin.
Etleri tencereye tekrar koyup soğuk kemik suyunu ekleyin ve yarısına kadar çektirin.
300 ml kemik suyunu ve aromatik keseyi ekleyip 175 °C fırında 1 - 1.5 saat ağzı kapalı olarak pişirin.
Pişme esnasında ara ara suyunun bitip bitmediğini kontrol edin. Bitmişse sıcak kemik suyu ilavesi yapın.
Gremolata için tüm malzemeleri birleştirin.
Damak zevkinize göre limon suyu ekleyin.
Pişen Düvee Dana Osso Bucoların çevresindeki ipi kesip tabağa alın ve üzerine Gremolata koyup servis edin.