Dana Kavurmalık (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Kavurmalık (500g)
Dana Kavurma bir Anadolu klasiğidir. Etlerimizi özenle temizleyip kuşbaşı doğradık. Kuşbaşı doğranmış yağ küplerini önce tavada kavurun. Sonra etleri tavaya atınız. İsterseniz domates soslu ister sade.. İsterseniz üstüne iki çiftlik yumurtası.. Üzerine bol bilye kekik...
Klasik ama tadına doyulmaz bir lezzet. -
Et Sote (4-5 kişilik)
Malzemeler
500 gr Düvee kavurma
3 adet domates ya da domates püresi (250 gr)
5 adet köy biberi (istenirse sivri biber kullanılabilinir)
1 adet soğan – iri küp doğranmış
3 diş sarımsak – ince doğranmış
1 su bardağı ilik suyu
Tuz
Yapılışı:
Döküm tencerenizi ocağa alın. Kavurma yağını ekleyip tencereniz kızınca içine etleri ekleyin.
Etleriniz kavrulunca içine biberi, soğanı, sarımsağı atıp kavurmaya devam edin.
Biberleriniz sotelenince üzerine domates ve ilik suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kekik, pul biber ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Sebzeler çok diriliğini kaybetmeden ocaktan alıp servis ediniz.