Short Ribs - Kaburga (500g)

{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Short ribs kaburga, etlerinin kemiğinden ayrılmamış, yüzlerce farklı ve lezzetli tarife konu olmuş bölümüdür.
Düvee' den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.
Chef Düvee'den: Dana Kaburga Yahni Tarifi2 PORSİYON
2 Adet Düvee Short Ribs (Kemikli Kaburga)
Ayçiçek yağı
30 g soğan (tavla zarı şeklinde doğranmış)
20 g kereviz sapı (tavla zarı şeklinde doğranmış)
500 ml esmer kemik suyu
50 ml soğuk et/kemik suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet taze soğan
15 g un (kaburgaları bulamak için)
Tuz ve karabiber
1 dal taze biberiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki Düvee kaburgaları içine karabiber eklenmiş una bulayın ve her iki tarafını kızmış ayçiçek yağında kızartın.
Etleri kenara alın ve aynı tencerede sebzeleri önce soğan sonra kereviz sapı olacak şekilde soteleyin.
Etleri geri koyun, et suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Etler piştikten sonra çıkartın. Sosu süzdürün ve yağını alın.
Başka bir tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı unu, unun rengi sararıncaya kadar kavurun ve süzdürdüğünüz sosu bir çırpma teli vasıtasıyla ekleyin.
Etleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra ince kıyılmış taze soğan saplarıyla süsleyip servis edin.