düvee

Short Ribs - Kaburga (500g)

Fiyat
:
37,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Short Ribs - Kaburga (500g)

    Dana kaburga eti, ızgara ve hamburger köftelerinde kıyma halinde sevilerek kullanılmasının yanında, kısa kemikli kaburga halinde porsiyonluk olarak da son derece lezzetli bir kesimdir. Kısa kaburgayı fırında ve düdüklü tencerede farklı tarif ve soslarla pişirerek nefis yemekler yapabilirsiniz. Ayrıca düdüklü tencerede de lezzetini kaybetmeden yumuşatabilirsiniz. Kaburga kemiklerinin arasında bulunan et parçaları, mermer yağ dokusuna bolca sahip olduğundan, doğru pişirildiğinde hem et aroması yoğun, hem de yumuşak bir et haline gelir. 





  • Dana Kaburga – Short Ribs

    Ribs, kaburga anlamına gelmektedir. Dana kaburga etlerinin kemiğinden ayrılmamış ve en lezzetli kısmına short ribs denir, yani kısa kaburga olarak adlandırılır. Kemikli et yemeklerin arasında, özel misafir sofralarına yakışacak bir ana yemektir. Asado dana kaburga, ülkemizde gittikçe yaygınlaşmaya başlamıştır. Güney Amerika ülkelerinde, özellikle Arjantin’de, büyük katılımlı mangal etkinliklerinde pişirilen bir sokak yemeği olsa da, aynı zamanda kaburganın en yağlı ve en iyi et dokusuna sahip bölümüdür. Genellikle barbekü için uygundur, lakin ısıyı eşit derecede sağlamak mümkün olursa ızgarada da pişirilir. Uzun ve yavaş bir şekilde pişirmeye uygundur.



    Dana Kaburga Yahni (2-3 kişilik)

    2 adet Düvee Short Ribs (Kemikli Kaburga)

    30g soğan - tavla zarı şeklinde doğranmış

    20g kereviz sapı - tavla zarı şeklinde doğranmış

    500 ml ilik suyu

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı un

    1 adet taze soğan

    15g un (kaburgaları bulamak için)

    Ayçiçek yağı

    1 dal taze biberiye

    Karabiber

    Tuz

     

    YAPILIŞI:

    Oda sıcaklığındaki Düvee kaburgaları içine karabiber eklenmiş una bulayın ve her iki tarafını kızmış ayçiçek yağında kızartın.

    Etleri kenara alın ve aynı tencerede sebzeleri önce, soğan ve sonra kereviz sapı olacak şekilde soteleyin.

    Etleri geri koyun, et suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Etler piştikten sonra çıkartın. Sosu süzdürün ve yağını alın.

    Başka bir tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı unu, unun rengi sararıncaya kadar kavurun ve süzdürdüğünüz sosu bir çırpma teli vasıtasıyla ekleyin.

    Etleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra ince kıyılmış taze soğan saplarıyla süsleyip servis edin.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.