Dana Köftelik Kıyma (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (2)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Köftelik Kıyma 500g
Evde kendi köftesini yapmak isteyenler için, döş ve kaburga etinden orta yağlı bir şekilde çekilir. Hemen hemen tüm köfte tarifleri için uygundur. Modifiye atmosfer ambalajda hazırlandığından, uygun soğuklukta saklandığı takdirde son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur. -18 derece derin dondurucuda 4 aya kadar saklanabilir. Buzluktan çıkan kıymayı çözdürmek için en iyi yöntem, kullanmadan bir gece önce buzdolabınızın 0 - +4 derece taze bölümüne alarak sağlıklı bir şekilde çözdürülmesini sağlamaktır. Oda sıcaklığında bekletilerek çözdürülen kıymalarda, dış kısımlarda kalite kaybının yanında bakteri üreme riski doğabilir.
-
İçli Köfte
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
500 gr kıyma
125 gr tereyağı
500gr soğan
1 yemek kaşığı biber-domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İç harcı;
Kıymayı varsa döküm tencerenize alın. Kıyma suyunu çekene kadar ara ara karıştırın.
Suyunu çekince tereyağı ilave edin. Kızarmaya başlayınca soğanı ilave edip kavurun. Salça, baharat ve tuzu da ilave edin. Salçayı iyice kavurun.
Kavrulma işi bitince iç harcınızı soğumaya bırakın. İsterseniz bir gün öncesinden yapıp soğutabilirsiniz.
Dış harcı için;
Köftelik bulgur, irmik ve tuzun üstüne kaynamış suyu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, biraz dinlenmeye bırakın.
Ardından üstüne unu ilave edin.
Harcın sıcaklığı gidince salçayı, yumurtayı ve baharatları ekleyin.
1-1,5 çay bardağı soğuk suyu az az ilave ederek harcı yoğurmaya başlayın. Katı bir kıvam elde edeceksiniz.
İçli Köfte Tarifi;Harcınız kıvama geldikten sonra ceviz ve mandalina ortası büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Elinize yapışmaması için elinizi ıslatın. Top şeklinde parçaları, işaret ve orta parmağınızı kullanarak açın.
Açtığınız dış harcın, içine ortalama 1 tatlı kaşığı iç harcından koyun.
Dışının şeklini bozmadan ve patlatmadan güzelce kapatın. Şeklini düzeltip, bir tepsiye düzgünce yerleştirin.
Hepsini yaptıktan sonra dolaba kaldırın. En az iki saat dolapta dursun. İsterseniz buzluğa kaldırıp sonra da tüketebilirsiniz.
Sonrasında ister haşlayarak ister kızartarak tüketin.