düvee

Dana Kontrfile Biftek (500g)

Fiyat
:
50,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Kontrfile

    Yoğun bir lezzete sahip olan Dana Kontrfile Biftek, dananın fileto kemiği üzerinde bulunan, but bölümüne doğru uzanan kısımdır. Dana etinin en yağsız ve sinirsiz kısmından elde edilen Dana Kontrfile yoğun et aromasıyla, et severlerin en sık tercih ettiği lezzetlerden biridir.

    Dana Kontrfile Biftek, tercihe göre marine edilerek tavada mühürlenip fırınlayabilir veya tüm tazeliğiyle et lezzetini korumak için yüksek ateşte döküm tavada mühürlenerek az-orta pişmiş sunulabilir. 

    Dana Kontrfile Biftek nasıl marine edilir?

    Dana Kontrfile, dananın sık kas dokulu bir bölgesinden elde edildiği için biraz lifli ve hafif sert bir yapıya sahiptir. Bu sebeple pişirmeden önce birkaç saat, imkanınız varsa da bir gece önceden marine etmenizi öneririz.

    En bilinen ve hızlıca hazırlayabileceğiniz marinasyon sosu; yağ, tuz karabiber üçlüsüdür. 500 gram Dana Kontrfile Biftek için; dört yemek kaşığı zeytinyağına, varsa deniz tuzu ve taze karabiber, yoksa da evinizde bulunan tuz ve karabiberden dilediğiniz miktarda ekleyin. Bu temel karışıma; tamamen damak zevkinize ve eti yumuşatmak için var olan sürenize göre ekleyebileceğiniz malzemeler ile daha aromatik, daha kokulu ya da bol soslu etler hazırlayabilirsiniz.

    Etinizin yumuşamasına katkısı olması için dilerseniz bu karışıma bir çorba kaşığı süt de ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma süt yerine sirke ya da limon ekleyerek, daha asidik bir sos da elde edebilirsiniz.

    Daha aromatik ve hoş kokulu bir marinasyon sosu elde etmek için karışımdaki zeytinyağı oranını azaltıp; azalttığınız miktar kadar balsamik sirke ekleyebilir ve bir adet soğanı büyük büyük dilimleyebilirsiniz. Dilerseniz kekik, defne yaprağı gibi kokusu ete geçip ferah bir aroma verecek baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz.

    Damak tadınıza uygun marinasyon sosunu hazırladıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, etinizin her tarafının marinasyon sosuna değmesi gerektiğidir. Dana Kontrfile Biftek etlerinizi; derin bir kabın içerisinde sosunuzla karıştırdıktan sonra kabın içinde bırakın ve kabın ağzını kapatın. Marine ettiğiniz etlerinizi, buzdolabında en az 3-4 saat bekletmeye gayret gösterin. Buzdolabından çıkardıktan sonra 30-45 dakika kadar eti oda sıcaklığında bekletmek de etinizin kolay pişmesine yardımcı olacaktır.

    Dana Kontrfile Biftek nasıl pişirilir?

    Dana Kontrfilenizi marine ettikten sonra fırın veya tavada rahatlıkla pişirebilir, farklı Dana Kontrfile tarifleri hazırlayabilirsiniz.

    Dana Kontrfileyi tavada pişirirken en çok tercih edilen yöntem; mühürleme yöntemiyle pişirmektir. Dolaptan çıkardığınız ve oda sıcaklığında beklettiğiniz etlerinizi; önceden ısıttığınız tavada önlü arkalı olarak mühürleyebilirsiniz. Döküm tava kullanmak; hem etleriniz pişerken tavanızın zarar görmemesi hem de etinizin her tarafının eşit pişmesi için önemlidir. Eğer döküm tavanız yoksa, evde bulunan tavaya birkaç damla zeytinyağı damlatarak etinizin tavaya yapışmasını engelleyebilirsiniz. Mühürleme süresini; kendi damak tadınız ve etinizin kalınlığına göre ayarlayabilirsiniz. Yaklaşık 1.5 parmak kalınlığında bir kontrfile et, 3 dakikada orta iyi seviyede pişer. Buna göre etlerinizi önlü arkalı olarak mühürleyebilirsiniz.

    Kontrfile etinizin tavada mühürlenme süresini azaltıp; fırına da aktarabilirsiniz. Kırmızılığı gidene kadar mühürlediğiniz etlerinizi; bir fırın kabına, fırının ızgara teline ya da tepsiye alarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.

    Eğer kontrfile etlerinizi, mangal başında sevdiklerinizle birlikte paylaşacaksanız; döküm mangalınızda her iki tarafını da 1.5 dakika kadar pişirmenizi ve yalnızca maşa ile müdahale ederek sürekli kontrol etmenizi öneririz.

    Dana Kontrfile Biftek lezzetinin yanında; Tütsü Kitchen’ın katkısız hazırlanmış sosları ve ekşi mayalı ekmek çok yakışacaktır. Dana Kontrfilenizi servis ederken dilerseniz mevsim yeşillikleriyle hazırlayacağınız nefis salatalarla rengarenk bir tabak hazırlayabilir ya da dilerseniz mangalda ağır ağır pişen ızgara patateslerinizle de nefis bir pub menüsü oluşturabilirsiniz.

  • Köz Patlıcanlı Düvee Kontrfile Biftek (2 kişilik)

     

    Malzemeler:

    2 dilim Düvee Kontrfile Biftek

    4 adet patlıcan, közlenmiş

    4 diş sarımsak

    1 kg domates püresi 

    8-10 adet kiraz domates

    2 yemek kaşığı sirke

    Yarım demet maydanoz

    Zeytinyağı

    Hardal

    Tuz

    Karabiber

    Eti bağlamak için ip

     

    Yapılışı:

    Düvee Dana Bifteklerinizi iki adet yağlı kağıt arasında et dövücüsü ile döverek inceltin.

    Döverken kenarlarını yırtmamaya dikkat edin. Etin her yeri mümkün olduğu kadar eşit kalınlıkta olmalıdır.

    İncelen etinizi arzuya göre 2 veya 3'e bölün.

    İçlerine karabiber çekip bir fırçayla hardal sürün. Közlenmiş patlıcanları paylaştırın.

    Bir ucundan tutup rulo şeklinde katlayın ve pişmeye dayanıklı bir iple bağlayın.

    Bir tavada zeytinyağını ısıtıp etleri kiraz domateslerle birlikte alt üst ederek birkaç dakika kızartın.

    Tüm malzemeyi bir tabağa alıp üzerini folyo ile kapatın. Tavada kalan yağın içine doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.

    Domates pişmeye başladığında sirke ve tuzu ilave edin. 

    Suyunu çekmek üzereyken maydanozları ve tabaktaki malzemeyi de ekleyip kapağını kapatarak 15 dakika orta ateşte pişirdikten sonra servis edin.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.