DÜVEE

Dana But Yağsız Kuşbaşı (500g)

DÜVEE
Fiyat
:
38,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Dananın but etinin en leziz ve yağsız kısımlarından , usta kasaplarımız tarafından dikkatle sinir ve yağlarından tamamen ayrılarak kuşbaşı doğranır. Dana Kuşbaşı, düvee lezzet ve kalitesini en saf şekilde damak tadınıza sunar. Sote, haşlama, fırın gibi birçok teknikte pişirilebilir.

    -DÜVEE'den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.
    Chef Düvee'den: Düvee Yağsız Kuşbaşı ve Yağsız Kıyma ile Urfa Usulü Borani 
    400 gr Düvee Yağsız Kuşbaşı
    1,5 çay bardağı nohut, 1 gece önceden ıslatılmış
    1 büyük soğan
    ayçiçek yağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    500 gr pazı, bahar aylarında yerine taze iç bakla konur
    çubuk tarçın, defne yaprağı, havuç
    tuz, karabiber, kırmızı biber 
     
    Köfte Malzemesi:
    150 gr düvee yağsız kıyma
    2 su bardağı ince bulgur
    tuz, karabiber, kırmızı biber
    1 adet kuru soğan
     
    üzeri için sarımsaklı yoğurt 
     
    Düvee Yağsız Kuşbaşı Eti zeytinyağı ve karabiber ile marine edip sıcak tencereye atın. Her yeri karamelize olunca yağ ve soğan ekleyin. Soğanlar şeffaflaşınca salçaları ekleyip kavurun. Üzerine su ekleyip çubuk tarçın, defne yaprağı ve dörde bölünmüş havuçları da ekleyin. Islanmış nohutu da ekleyip pişirmeye bırakın. Et piştiğinde defne yaprağı, havuç ve tarçın çubuğunu çıkartın. Köfte için ince bulguru, Düvee Yağsız Kıyma, tuz, karabiber, kırmızı biber, dörde bölünmüş soğan ve buz parçaları ile 20 dakika yoğurun.Yoğurma bitince soğanı ayıklayın. Köfteden limon büyüklüğünde bir parça koparıp, 10 cm boyunda 2 cm çapında bir silindir yapın ve oradan minik parçalar koparıp yuvarlayın. Bu köfteleri yağda kızartıp, pembeleşince kenara alın. Pazının yapraklarını ayırın, saplarını ince ince kıyın. Etin pişmesine yakın bu saplar içine atılacak. Kızarttığınız köfteleri servis sırasında yemeğe koyun ki çıtırlığı geçmesin.
     
    Servis yaptıktan sonra arzu edenler sarımsaklı yoğurt koyabilirler.
     
Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.