Dana Nuar Dilimli (500g)

{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Dilimlenmiş dana nuar döküm tavada mühürlenip sosla beraber fırına atıldığında eşsiz bir lezzet sunar.
-DÜVEE' den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.
Chef Düvee'den: Fırında Köfte(6-8 kişilik)700 g Düvee Dana Yağsız Kıyma
700 g Düvee Dana Nuar
150 g patates , haşlanmış ve soyulmuş
100 g süt
80 g bayat ekmek, kabukları alınmış
2 adet kereviz sapı, ufak küp doğranmış
1 adet havuç, ufak küp doğranmış
1 adet yumurta
Et suyu
Rendelenmiş parmesan peyniri
Galeta unu
Tereyağ, sızma zeytinyağı
Maydonoz, adaçayı, defne yaprağı
Tuz, Karabiber , Muskat
Soğan, havuç ve kerevizlerin yarısını 2 adet defne yaprağı ile birlikte tencereye alın , üzerine bolca su ekleyip kaynatın. Dana nuarı tencereye ekleyip 2 saat 30 dakika pişirin.Tuzunu ayarlayıp ateşten alın. Kalan sebzeleri 2 kaşık zeytinyağı ile geniş ve derin bir tavaya alıp kavurun. 3-4 kepçe et suyu ilave edip kapağını kapatın. Ocağı kısıp 1 saat 45 dakika pişirerek et suyunun nerdeyse tamamını çektirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 25 g maydonozu kıyın, ekmeği parçalara ayırıp süt ile ıslatın. Haşlanmış patatesleri ezin, etleri mutfak robotunda çekin. Patates, maydonoz, ekmekler, 2 kaşık parmesan, yumurta, tuz-karabiber ve muskat rendesini karıştırın. 50 g büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bol tereyağı ile yağlanmış fırın kabına yan yana 2 kat olacak şekilde dizin.Aralarına adaçayı yaprakları yerleştirip erimiş tereyağ gezdirin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin.