düvee

Dana Şinitzel (500g)

Fiyat
:
47,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Şinitzel (500g)

    Tüm sinirlerinden ayıklanarak temizlenmiş dana but eti dilimlenip, mümkün oldukça incelene kadar dövülerek hazırlanır.

    Düvee Dana Şinitzel, özellikle klasik Viyana usulü şinitzel -"Wiener Schnitzel"- düşünülerek hazırlanmıştır. Yani un, yumurta ve galeta unu veya ekmek kırıntısı ile kaplanıp kızartılmalıdır. Eğer bu ürünümüzü kaplama yapmadan pişirmek isterseniz en az 2 saat marine etmenizi tavsiye ederiz. Marinasyon için etin her iki tarafını karabiber ile ovup üstünü geçecek kadar zeytinyağı içine 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı soğan suyu ve 1 tatlı kaşığı hardal kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında tavanıza yağ koymak yerine eti zeytinyağı ile ovun ve orta sıcaklıkta, her yüzü 1 - 1 buçuk dakika kadar pişirin. İnceltilmiş olduğu için fazla pişirdiğinizde tüm suyunu kaybedecektir.
    Kaplama için farklı unlar (kinoa, badem, karabuğday vb.), galeta unu yerine ise ufalanmış etimek, mısır gevreği, yulaf kullanabilirsiniz.

  • Tane Hardallı Fırın Pancar ve Aromatik Tereyağ ile Dana Şinitzel (3-4 kişilik)


    Malzemeler:

    500g Dana Şnitzel

    1 yemek kaşığı krema

    2 adet yumurta

    50g galeta unu

    25g tereyağı

    Ayçiçek yağı

    Karabiber

    Tuz 

    Un


    Aromatik tereyağı;

    8 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı

    4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya taze kişniş

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 - 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu

    Pancar;

    1 kg pancar - soyulmuş ve küp küp kesilmiş

    1 yemek kaşığı zeytinyağı - pancarları kaplayacak kadar

    Hardallı sos;

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 yemek kaşığı sirke (tercih ettiğiniz bir çeşit)

    1 tatlı kaşığı taneli hardal

    1/2 tatlı kaşığı bal

    Karabiber

    Tuz




    Yapılışı:

    Aromatik Tereyağı;

    Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Zaman kısıtlıysa ufak parçalar halinde doğrayıp mikser ile çırparak krema kıvamı elde edebilirsiniz. 

    Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını ve ince kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın.

    Karışımı streç film üzerine baton olarak koyup sararak salam gibi şekillendirin ve sertleşmesi için buzluğa alın. 

    Bir katman daha derinlik isterseniz 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kişniş tohumu veya 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu ekleyebilirsiniz.

    Hardallı Pancar;

    Pancarları küpler halinde kesin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp zeytinyağı ile harmanlayın.

    Bir fırın kabına alıp üzerini kapatarak 200 °C'de yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin.

    Pişip pişmediğini fırından çıkarmadan kontrol edin. Süreyi uzatabilirsiniz.

    Bir tarafta sos için tüm malzemeleri çırpın. Fırından çıkan pancarlar sıcakken sosu üzerine döküp üstünü kapatın.

    (Pancar yerine patates, yer elması veya tatlı patates kullanabilirsiniz.)

    Dana Şnitzel;

    Yumurtaları krema ile çırpın ve tuz, karabiber ile tatlandırın.

    Geniş ve düz bir tabağa unu, bir diğerine galeta ununu yayın.

    Oda sıcaklığına gelmiş etleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galetaya bulayın. Bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip tereyağı cızırdamaya başlayana kadar ısıtın.

    Etin her iki tarafını da altın rengi oluncaya kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın. 

    Donmuş tereyağından bir dilim kesip etinizin üzerine ekleyin ve pancar salatanız ile servis edin.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.