düvee

Dana Şinitzel (500g)

düvee
Fiyat
:
40,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Tüm sinirlerinden ayıklanarak temizlenmiş dana but eti dilimlenip iyice incelene kadar dövülerek hazırlanır.

    Düvee' den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.

    Düvee Dana Şinitzel, özellikle klasik "Wienerschnitzel" düşünülerek hazırlanmıştır. Yani un, yumurta ve galeta unu veya ekmek kırıntısı ile kaplanıp kızartılmalıdır. Eğer bu ürünümüzü kaplama yapmadan pişirmek isterseniz en az 2 saat marine etmenizi tavsiye ederiz. Marinasyon için etin her iki tarafını karabiber ile ovup üstünü geçecek kadar zeytinyağı içine 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı soğan suyu ve 1 tatlı kaşığı hardal kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında tavanıza yağ koymak yerine eti zeytinyağı ile ovun ve orta sıcaklıkta, her yüzü 1-1,5 dakika kadar pişirin. İnceltilmiş olduğu için fazla pişirdiğinizde tüm suyunu kaybedecektir.

    Kaplama için farklı unlar (kinoa, badem, karabuğday vb.), galeta unu yerine ise ufalanmış etimek, mısır gevreği, yulaf kullanabilirsiniz.

    Chef Düvee'den: Tane Hardallı Fırın Pancar ve Aromatik Tereyağ ile Dana Şinitzel Tarifi

    500 gr Düvee Dana Şinitzel

    2 yumurta

    1 yemek kaşığı krema

    Un

    50 g galeta unu

    Bitkisel yağ

    25 g tereyağı

    Tuz

    Karabiber

    Aromatik Tereyağı

    8 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ

    4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya taze kişniş

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1-1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu

    Pancar

    1 kg pancar, (soyulmuş ve küp küp kesilmiş)

    1 yemek kaşığı zeytinyağı (pancarları kaplayacak kadar)

    Hardallı Sos

    3 yemek kaşığı extra-virgin zeytinyağı

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 yemek kaşığı sirke (tercih ettiğiniz bir çeşit)

    1 tatlı kaşığı taneli hardal

    ½ tatlı kaşığı bal

    Tuz

    Karabiber

    Aromatik Tereyağ

    Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Zaman kısıtlıysa ufak parçalar halinde doğrayıp mixer ile çırparak krema kıvamı elde edebilirsiniz. Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını ve ince kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı streç film üzerine baton olarak koyup sararak salam gibi şekillendirin ve sertleşmesi için buzluğa alın. Bir katman daha derinlik isterseniz 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kişniş tohumu veya 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu ekleyebilirsiniz.

    Hardallı Pancar

    Pancarları küpler halinde kesin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp zeytinyağı ile harmanlayın. Bir fırın kabına alıp üzerini kapatarak 200 °C'de yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini fırından çıkarmadan kontrol edin. Süreyi uzatabilirsiniz. Bir tarafta sos için tüm malzemeleri çırpın. Fırından çıkan pancarlar sıcakken sosu üzerine döküp üstünü kapatın.

    (Pancar yerine patates, yer elması veya tatlı patates kullanabilirsiniz.)

    Düvee Dana Şinitzel

    Yumurtaları krema ile çırpın ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Geniş ve düz bir tabağa unu, bir diğerine galeta ununu yayın. Oda sıcaklığına gelmiş etleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galetaya bulayın. Bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip tereyağı cızırdamaya başlayana kadar ısıtın. Etin her iki tarafını da altın rengi oluncaya kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın. Donmuş tereyağından bir dilim kesip etinizin üzerine ekleyin ve pancar salatanız ile servis edin.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.