düvee

Dana Şinitzel (500g)

Fiyat
:
47,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Şinitzel (500g)

    Avusturya, hatta Viyana Mutfağı denince akla gelen lezzetlerin sayısı, pek de fazla değildir. Avusturya, zengin mutfağıyla öne çıkan bir ülke olmasa da, bir lezzeti vardır ki ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Wiener Schnitzel, incecik dana etinin ekmek ile sarılarak kızartıldığı ve ilk olarak 1830'larda Almanca yemek kitaplarında yer aldığı rivayet edilen bir yemektir. Günümüzde, tavuk etiyle de hazırlansa dahi, orijinal Wiener Schnitzel dana etiyle hazırlanır ve restoranlarda Viyana Usülü Şinitzel şeklinde servis edilmesi zorunludur.

    Düvee olarak, her lezzetin orijinaline sadık kalarak hazırlamanın, o yemeğe bir saygı ve övgü olduğunu düşündüğümüz için; sizleri orijinal Wiener Schnitzel usülü hazırladığımız dana etimizle buluşturuyoruz. Düvee Çiftliği'nde yetişen danaların but bölgelerinden elde ediyor ve işlenmek üzere İstanbul'daki tesisimize, uzman kasaplarımıza teslim ediyoruz. Kasaplarımız, elde edilen etleri incecik ve düz hale gelene kadar dövüyor ve kolayca pişirebileceğiniz bir şekil alana kadar hazırlıyor. Siparişiniz üzerine, hijyen koşullarına uygun şekilde el değmeden paketliyor ve soğuk zincirlerle hızla sizlere ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz.

    Sizler de; Düvee güvencesiyle adresinize ulaşan Dana Şinitzel'i orijinal tarifinize uygun hazırlamak isterseniz un, yumurta, galeta unu ve bayat ekmeğe ihtiyacınız olacak. Etleriniz her tarafına eşit gelecek şekilde; önce karabiber ve tuz ile karıştırdığınız una, sonra iyice çırptığınız yumurtaya, en son olarak da bir robottan geçirdiğiniz ekmek ve galeta ununa bulayarak hazır hale getirebilirsiniz. Galeta ununa alternatif arayan müşterilerimiz; mısır gevreği, mısır cipsi ya da yulaf kullanabilir. Buğday ununa alternatif arayan müşterilerimiz ise kinoa, badem unu, karabuğday, tam buğday unu ya da siyez unu tercih edebilir.

    Sıra pişirmeye geldiğinde ise; zeytinyağı ya da başka bir sıvı yağ tercih edebilirsiniz. Ocağınız orta derecede açık, yağı iyice kızarmış tavada her iki tarafı da 3-4 dakika pişecek şekilde kızartabilirsiniz. Etleriniz oldukça ince olduğu için; üzerindeki kaplama piştiğinde şinitzel etiniz de pişmiş demektir.

    Eğer bu ürünümüzü kaplama yapmadan pişirmek isterseniz en az 2 saat marine etmenizi tavsiye ederiz. Marinasyon için etin her iki tarafını karabiber ile ovup üstünü geçecek kadar zeytinyağı içine 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı soğan suyu ve 1 tatlı kaşığı hardal kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında tavanıza yağ koymak yerine eti zeytinyağı ile ovun ve orta sıcaklıkta, her yüzü 1 - 1 buçuk dakika kadar pişirin. İnceltilmiş olduğu için fazla pişirdiğinizde tüm suyunu kaybedecektir.

    Viyana Usülü Şinitzel'inizi yine geleneksel bir lezzetle taçlandırmak isterseniz, Viyana Patates Salatası tarifimizi de sizinle paylaşıyoruz. Haşladığınız patatesleri soğuttuktan sonra, zeytinağında kavurduğunuz orta boy soğan ve maydanoz ile karıştırdıktan sonra, hardal, mayonez, karabiber ve tuz ekleyerek son haline getirip servis edebilirsiniz.

    Düvee Dana Şinitzeli denemek için düvee.com.tr ya da iOS ve Android cihazınıza indireceğiniz düvee uygulamasından hızlıca sipariş verebilir, size özel fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.


  • Tane Hardallı Fırın Pancar ve Aromatik Tereyağ ile Dana Şinitzel (3-4 kişilik)


    Malzemeler:

    500g Dana Şnitzel

    1 yemek kaşığı krema

    2 adet yumurta

    50g galeta unu

    25g tereyağı

    Ayçiçek yağı

    Karabiber

    Tuz 

    Un


    Aromatik tereyağı;

    8 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı

    4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya taze kişniş

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 - 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu

    Pancar;

    1 kg pancar - soyulmuş ve küp küp kesilmiş

    1 yemek kaşığı zeytinyağı - pancarları kaplayacak kadar

    Hardallı sos;

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 yemek kaşığı sirke (tercih ettiğiniz bir çeşit)

    1 tatlı kaşığı taneli hardal

    1/2 tatlı kaşığı bal

    Karabiber

    Tuz




    Yapılışı:

    Aromatik Tereyağı;

    Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Zaman kısıtlıysa ufak parçalar halinde doğrayıp mikser ile çırparak krema kıvamı elde edebilirsiniz. 

    Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını ve ince kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın.

    Karışımı streç film üzerine baton olarak koyup sararak salam gibi şekillendirin ve sertleşmesi için buzluğa alın. 

    Bir katman daha derinlik isterseniz 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kişniş tohumu veya 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu ekleyebilirsiniz.

    Hardallı Pancar;

    Pancarları küpler halinde kesin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp zeytinyağı ile harmanlayın.

    Bir fırın kabına alıp üzerini kapatarak 200 °C'de yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin.

    Pişip pişmediğini fırından çıkarmadan kontrol edin. Süreyi uzatabilirsiniz.

    Bir tarafta sos için tüm malzemeleri çırpın. Fırından çıkan pancarlar sıcakken sosu üzerine döküp üstünü kapatın.

    (Pancar yerine patates, yer elması veya tatlı patates kullanabilirsiniz.)

    Dana Şnitzel;

    Yumurtaları krema ile çırpın ve tuz, karabiber ile tatlandırın.

    Geniş ve düz bir tabağa unu, bir diğerine galeta ununu yayın.

    Oda sıcaklığına gelmiş etleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galetaya bulayın. Bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip tereyağı cızırdamaya başlayana kadar ısıtın.

    Etin her iki tarafını da altın rengi oluncaya kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın. 

    Donmuş tereyağından bir dilim kesip etinizin üzerine ekleyin ve pancar salatanız ile servis edin.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.