tutsu-paket-kare.jpg (33 KB)

 



DÜVEE

DANA ŞİNİTZEL (500g)

DÜVEE
Fiyat
:
38,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Tüm sinirlerinden ayıklanarak temizlenmiş dana but eti dilimlenip, iyice incelene kadar dövülerek hazırlanır.

    Düvee Dana Şinitzel, özellikle klasik "Wienerschnitzel" düşünülerek hazırlanmıştır. Yani un, yumurta ve galeta unu veya ekmek kırıntısı ile kaplanıp kızartılmalıdır. Eğer bu ürünümüzü kaplama yapmadan pişirmek isterseniz en az 2 saat marine etmenizi tavsiye ederiz. Marinasyon için etin her iki tarafını karabiber ile ovup, üstünü geçecek kadar zeytinyağı içine 1 yk soya sosu, 1 yk soğan suyu ve 1 tk hardal kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında tavanıza yağ koymak yerine eti zeytinyağı ile ovun ve orta sıcaklıkta, her yüzü 1-1,5 dak kadar pişirin. İnceltilmiş olduğu için fazla pişirdiğinizde tüm suyunu kaybedecektir.

    Kaplama için ise farklı unlar (kinoa unu, badem unu, karabuğday unu vs), galeta unu yerine ufalanmış etimek, mısır gevreği, yulaf kullanabilirsiniz.

    Chef Düvee'den: TANE HARDALLI FIRIN PANCAR VE AROMATİK TEREYAĞ İLE DANA ŞİNITZEL TARİFİ

    500 gr Düvee Dana Şinitzel

    2 yumurta

    1 yk krema

    Un

    50 gr galeta unu

    Bitkisel yağ

    25 gr tereyağı

    Tuz

    Karabiber

    Aromatik Tereyağı;

    8 yk yumuşamış tereyağ

    4 yk kıyılmış maydanoz veya taze kişniş

    1 yk limon suyu

    1-1/2 tk limon kabuğu

    Pancar;

    1 kg pancar, soyulmuş, küp küp kesilmiş

    1 yk zeytinyağı-pancarları kaplayacak kadar

    Hardallı sos için;

    3 yk extra-virgin zeytinyağı

    1 yk limon suyu

    1 yk sirke (tercih ettiğiniz bir çeşit)

    1 tk taneli hardal

    ½ tk bal

    Tuz

    Karabiber

    YAPILIŞI:

    Aromatik Tereyağ;

    Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Zaman kısıtlıysa ufak parçalar halinde doğrayıp mixer ile çırparak krema kıvamı elde edebilirsiniz.

    Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını ve ince kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı streç film üzerine baton olarak koyup sararak salam gibi şekillendirin ve sertleşmesi için buzluğa alın.

    Bir katman daha derinlik isterseniz 1 tk kavrulmuş kişniş tohumu veya 1 tk kavrulmuş kimyon tohumu ekleyebilirsiniz.

    Hardallı Pancar;

    Pancarları küpler halinde kesin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp, zeytinyağı ile harmanlayın. Bir fırın kabına alıp üzerini kapatarak 200 Co de yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini fırından çıkarmadan kontrol edin. Süreyi uzatabilirsiniz.

    Bir tarafta sos için tüm malzemeleri çırpın. Fırından çıkan pancarlar sıcakken sosu üzerine döküp üstünü kapatın.

    (Pancar yerine patates, yer elması veya tatlı patates kullanabilirsiniz.)

    Düvee Dana Şinitzel;

    Yumurtaları krema ile çırpın ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Geniş ve düz bir tabağa unu, bir diğerine galeta ununu yayın. Oda sıcaklığına gelmiş etleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galetaya bulayın. Bir tavaya Ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip, tereyağı cızırdamaya başlayana kadar ısıtın. Etin her iki tarafını da altın rengi oluncaya kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.

    Donmuş tereyağından bir dilim kesip etinizin üzerine ekleyin ve pancar salatanız ile servis edin.

     

      Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
      T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.