düvee

Dana Stroganof (500g)

Fiyat
:
46,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Stroganof (500g)

    İsmini Fransız şeflerin Rus Stroganoff ailesine hazırladığı özel et yemeğinden alan Dana Stroganof, jülyen kesim tekniği ile dilimlenmiş dana but etinden, özellikle dana kontrfile ve trançtan hazırlanır. 


     
  • Beef Stragonoff  (4 kişilik)

    Malzemeler:

    500 g Düvee Dana Stragonoff

    200g soğan – julienne

    200g mantar – ince dilimlenmiş

    150g krema

    80g kornişon turşu – ince dilimlenmiş

    200 ml et veya kemik suyu

    2 diş sarımsak

    20g tereyağı

    20g un

    20 ml ayçiçek yağı

    Karabiber 

    Tuz

    Yapılışı:

    Düvee Dana Stragonoff etlerinizi bol karabiber ve zeytinyağı ile ovup, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. (Buzdolabından çıkardığınız anda pişirmek, etinizin sertleşmesine neden olacaktır.)

    Döküm bir tavayı ocağın üzerine koyup, ayçiçek yağı ile ıslattığınız bir peçete ile silin ve hafif duman çıkarana kadar ısıtın.

    Etleri atıp renkleri döndüğü anda çevirin ve 30 saniye içinde tavadan alın.

    Aynı tavaya tereyağını ekleyip sırasıyla soğan, mantar ve sarımsağı soteleyin.

    Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

    Etleri ve et suyunu ekleyip, et suyunu yarısına kadar çektirin.

    Tüm karışımı yapışmaz bir tavaya alıp, kremayı ve kornişonu ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.