Dana Stroganof (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Stroganof (500g)
İsmini Fransız şeflerin Rus Stroganoff ailesine hazırladığı özel et yemeğinden alan Dana Stroganof, jülyen kesim tekniği ile dilimlenmiş dana but etinden, özellikle dana kontrfile ve trançtan hazırlanır.
-
Beef Stragonoff (4 kişilik)
Malzemeler:
500 g Düvee Dana Stragonoff200g soğan – julienne
200g mantar – ince dilimlenmiş
150g krema
80g kornişon turşu – ince dilimlenmiş
200 ml et veya kemik suyu
2 diş sarımsak
20g tereyağı
20g un
20 ml ayçiçek yağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Düvee Dana Stragonoff etlerinizi bol karabiber ve zeytinyağı ile ovup, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. (Buzdolabından çıkardığınız anda pişirmek, etinizin sertleşmesine neden olacaktır.)
Döküm bir tavayı ocağın üzerine koyup, ayçiçek yağı ile ıslattığınız bir peçete ile silin ve hafif duman çıkarana kadar ısıtın.
Etleri atıp renkleri döndüğü anda çevirin ve 30 saniye içinde tavadan alın.
Aynı tavaya tereyağını ekleyip sırasıyla soğan, mantar ve sarımsağı soteleyin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Etleri ve et suyunu ekleyip, et suyunu yarısına kadar çektirin.
Tüm karışımı yapışmaz bir tavaya alıp, kremayı ve kornişonu ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.