düvee

T-Bone Steak (500g)

Fiyat
:
64,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • T-Bone Steak (500g)

    Aynı parçada hem bonfile, hem kontrfile etlerini içeren t-bone, fileto kemiği testereyle enine doğru kesilerek hazırlanır. Ortasında bulunan kemik, sağladığı insülasyonla, daha yağsız olan bonfile kısmının aşırı hızlı pişerek sululuğunu kaybetmesine izin vermeden, size kontrfile kısmını pişirmek için de zaman yaratır. Yine de bonfile kısmını döküm tavanızın veya ızgaranızın daha az sıcak olan kısmına yakın tutmanız tavsiye edilir. Pişirmeden önce oda sıcaklığında bekletilmesi tavsiye edilse de, elinizdeki t-bone beklediğinizden ince ise, iç kısmının istenilen pembelikte kalması için içi soğukken de pişirilebilir. Pişirme sırasında sıvı kaybını önlemek için tek sefer çevrilmelidir. Etin pişme derecesinden emin olmak isteyenler, proplu et termometresi yardımıyla etin iç sıcaklığını kontrol edebilir. Etinizi az-orta pişmiş istiyorsanız 55-57 derece arasını, orta pişmiş tercih ediyorsanız 60-63 derece arasını hedefleyebilirsiniz. Pişirme sonrası servis öncesi en az iki-üç dakika tahtada bekletilmelidir; bu sayede, etin suyunun ani sıcaklık değişimiyle hızlıca buharlaşması engellenebilir. 


  • Nar soslu istiridye mantarı ile T- Bone Steak  (2 Kişilik)

    Malzemeler:

    2 adet Düvee T-Bone 

    40 gr tereyağı

    3 diş sarımsak

    6 adet taze kekik dalı

    200 gr istiridye mantarı

    200 ml nar suyu

    50 ml üzüm sirkesi

    2 Dilim ekşi mayalı ekmek

    Zeytinyağı

    Karabiber

    Tuz

    Yapılışı:

    Fırını 230 dereceye getirin.

    Etinizi tuz ve karabiberleyin, ısısını oda sıcaklığına indirin.

    Fırına girebilen döküm tavayı yüksek ateşe koyun ve biraz zeytinyağı ekleyin.

    T-bone'u tavaya alıp her yüzeyini mühürleyin. 

    Her tarafını mühürledikten sonra tereyağ,sarımsak ve de kekik dallarını ekleyin. Yaklaşık bir dakika, tereyağını kaşık ile alıp ete banyo yaptırın.

    Eti, önceden ısıttığınız fırına atın. Yaklaşık 6-8 dakika fırınlayın. 

    Eti, fırından çıkarın,başka bir yerde dinlenmeye alın. Eti pişirdiğininz tavayı yıkamayın.

    İstiridye mantarını, istediğiniz boyutlarda kesin ve etinizi pişirdiğiniz tavada soteleyin.

    Ayrı bir sos tenceresinde sirke ve nar suyunu kısık ateşte çektirin. Hafif sulu bir nar ekşisi kıvamı elde ediceksiniz.

    Sotelediğiniz mantarları ve nar sosunuzu birleştirip birkaç dakika daha pişirin.

    Ekmeklerinizi, mantar yaptığınız tavada kızartın.

    Etinizi tabağa alın, yanına ekmeğinizi koyup üstüne de nar soslu mantarınızı koyup servis edebilirsiniz.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.