düvee

Dana Yaprak Ciğer (500g)

Fiyat
:
43,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (1)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Yaprak Ciğer 500g 

    Ünü Edirne'den tüm ülkeye yayılan Yaprak Ciğeri, Düvee kalitesiyle kendi evinizin mutfağında hazırlamak ister misiniz? Düvee Çiftliği'nin tertemiz havasında, kapalı ortama kısıtlanmadan, bol oksijen alarak büyüyen sağlıklı danalarımızdan elde ettiğimiz ciğer etimizi mutlaka denemenizi öneririz.

    Ülkemizde yaygın olan kapalı, havasız ahırlarda ciğer hastalıkları çok yaygın; temiz ve lezzetli ciğer çok nadir bulunan bir fırsattır. Meşe ormanımızın temiz havası da, dana ciğerimizi alternatifsiz bir lezzet haline getirmiştir.

    İstanbul'daki et işleme tesislerimizde bulunan uzman kasaplarımız, Düvee Yaprak Ciğeri dikkatle ve hijyen koşullarına uygun şekilde temizler. Edirne Yaprak Ciğer tarifine uygun şekilde dilimler ve hiçbir katkı maddesi, koruyucu ya da renklendirici eklemeden siparişiniz üzerine paketler. Siparişiniz, soğuk zincirlerde ürününüz tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeden yola çıkar ve hızla adresinize teslim olur.

     

    Yaprak Ciğer Nasıl Yapılır?

    Yaprak Ciğeri hazırlamaya başlamadan önce, mutlaka son bir temizlik aşamasından geçmesini öneriyoruz. Ciğerlerinizi bir kaba alıp, yıkadığınız su berrak hale gelene kadar akan suda yıkamanız yeterli olacaktır. Sonraki adımda ise, ciğerlerinizin her iki tarafını kağıt havlu yardımıyla hiçbir ıslak noktası kalmayacak şekilde kurulamalısınız. Artık pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Her iki tarafı da kuruyan ciğerleri, eşit dağılacak şekilde una bulayın ve içinde iyice kızdırdığınız sıvı yağ bulunan derin bir tavada kızartmaya başlayın. Ciğerlerinizin her tarafının eşit derecede kızarması oldukça önemli olduğundan, hazırladığınız tüm malzemeyi tek seferde tavaya atmamaya özen gösterin. Kızarttığınız ciğerleri arada delikli bir kızarma süzgeci ile ara ara çevirin ve kontrol edin. Kızarttığınız ciğerleri; bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağın süzülmesini sağlayın. Sıra sunuma geldiğinde ise, basit ama oldukça lezzetli birkaç eşlikçi ile harika bir Edirne Yaprak Ciğer tabağı hazırlayabilirsiniz. Ciğerlerinizi dilerseniz; ince dilimler halinde kestiğiniz ve sumakla süslediğiniz kuru soğanla, kalın kıydığınız maydanozlarla, dilimlediğiniz domates ve dilerseniz de küp küp kesip kızarttığınız patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Ciğerinizi dilediğiniz baharatlar ile taçlandırabilirsiniz fakat bizim önerimiz kekik, karabiber ve kırmızı pul biber olacaktır.

    Düvee Yaprak Ciğer'i denemek için düvee.com.tr ya da iOS ve Android cihazınıza indireceğiniz düvee uygulamasından hızlıca sipariş verebilir, size özel fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

    Geleneksel Edirne tava ciğeri sevenler için itina ile zarından ayıkladığımız dana ciğerleri yaprak dilimli olarak hazırlıyoruz.


  • Turplu Ciğer Yahni (4 kişilik)

    Malzemeler:

    400 gr Düvee Dana Yaprak Ciğeri 

    400 gr turp, halka doğranmış

    300 gr sebze suyu

    200 gr soğan yarım halka doğranmış,

    30 gr sızma zeytinyağı

    Karabiber

    Tuz

    Yapılışı:

    Yağı ve soğanı bir tencereye alıp birkaç dakika kavurun.

    Üzerine sebze suyunu ekleyin.

    Turpları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.

    Ciğer parçalarını tencereye yerleştirip 2 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.