DetayAgro Çiftliği


Detayagro Çiftliği, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 35 dekarı doğal meşe ormanı olmak üzere toplam 273 dekarlık arazide kurulu, bünyesinde Tarım, Damızlık ve Besi bölümlerini barındıran bir tarım işletmesidir.

 

Düvee'nin etlerinin büyük bir kısmı kendi çiftliğinde ürettiği danalardan gelir.Kendi çiftliğimizde başladığımız üretim sürecine, çevre köylerdeki üreticilerimizi ARACISIZ TEDARİK ZİNCİRİNE dahil edebilmek amacı ile DÜVEE BESİ ÜRETİM PROTOKOLÜ’ne uymayı taahhüt etmiş çevre köylerde ki üreticilerimizi bir özel kooperatif felsefesi ile tedarik sürecimize dahil ettik. Amacımız üreticilerin emeklerini en kısa yoldan siz tüketicilerimizle buluşturabilmek.

Yola çıkarken en büyük amaçlarımızdan biri olan kendi ölçeğimizde bölgesel kalkınmayı sağlamak hedefine bir adım daha attık. Uzun vadeli hedefimiz tamamı ile sadece bir damızlık çiftliği olmak, ve tüm besi üretimini bölgede ki paydaşlarımıza yaptırarak ekonomik genişlemeyi tek bir tedarik zinciri sayesinde yapmak.

Tüm Düvee ürünlerinin temelleri DetayAgro ekibi ve komşularımızın tarladaki mesaisi ile atılır. Tarımda hem zamanla, hem de maliyetlerle yarışıldığından ekip ve mekanizasyon büyük önem taşır. DetayAgro Çiftliği tarım ve hayvancılık çiftlik ekibimiz tam zamanlı çalışan 25 kişiden oluşur. Yaz hasadının bitiminde hayvanların 12 aylık ihtiyaçlarına göre tarım planı yapılır, arazi kiralamaları ve üretim sözleşmeleri organize edilir. Kiralanan tarlalarda son 3 yılda ekilmiş bitkiler değerlendirilerek tohum seçimi yapılır, böylelikle toprağın organik madde yapısı korunarak verim kaybı engellenir. 

Düvee'nin yem bitkileri, en modern makine ve ekipmanlarla üretilir, zaman ve malzeme verimliliği artırılarak maliyet azaltılır. Bunun paralelinde bölge çiftçisine tohum, gübre ve zirai danışmanlık destekleri sunarak sözleşmeli üretim yaptırılır. Hasat zamanında tarım ekibimiz 24 saat vardiyalı çalışarak sözleşmeli çiftçilerin tarlalarını kendi hasat programımızın dahilinde biçer, toplar, paketler ve mahsülü tesisimize taşır. Mekanizasyonumuz sayesinde kışlık mahsülleri kurak yaz ayları gelmeden, yeşil ot halinde biçerek çiftçinin yılda tek ürün aldığı arazilere ikinci ürünü ekme imkanı sağlanır. Damızlık ve Besi işletmelerimizde elde edilen kaliteli büyükbaş gübrelerimizle tarlalarımızın verimliliği artırılır. DetayAgro çiftliğinde ve komşu üreticilerimizde; hiçbir tarımsal faaliyetimizde GDO içeren tohumlar kullanılmaz. 

 

Ayrıca Damızlık üretimimizden elde ettiğimiz düve ve ineklerimizi çevre üretici köylümüze ve çiftliklere sağlayarak onların etçi ırklarla verimli bir besicilik yapması sağlanır. Ürettikleri danaların DÜVEE ÜRETİM PROTOKÜLÜNE uygun yetiştirilmesi sağlanarak karlı ve sürdürebilir bir besicilik yapmaları mümkün hale getirilmektedir.

DÜVEE’nin tüketiciye aracısız ulaşması ile sağladığımız sinerjiden küçük ve orta ölçekteki çevre köylerdeki üreticilerimizinde faydalanması sağlanır. Kaliteli ve verimli ırklarla damızlık üretimi sağlayarak, üreticimizi bu damızlıklarla tanıştırmak hedeflerimizden en belirgin olanıdır.

 

Düvee, et lezzeti ve verimine odaklanarak etçi ırk danalar üretir ve ürettirir…

Kaliteli ve sürdürülebilir et üretimi için, damızlık etçi ırk sığır yetiştiriciliği ve dişi sığır varlığının korunması hayati önem taşır. ''Et inekleri'', sadece yavru vermesi için beslenen, buzağısına yetecek kadar süt üreten, yapılı ve dayanıklı hayvanlardır. İnek-buzağı (Cow-Calf) operasyonu adı verilen sistemimizde, yavrular süt çiftliklerindeki gibi annelerinden kısa sürede ayrılmaz; aksine, 6-7 ay boyunca içebildikleri kadar anne sütü içerler. Böylelikle gelişmeleri için gereken besinlerden mahrum kalmadan erken yaşta yapılanırlar. "Prime" olarak sınıflandırılan, üst düzey et kalitesine sahip danalar bu işletmelerden çıkar. 

Düvee'nin ilk damızlık hayvanları, Belçika'daki yetiştiricilerden özel olarak seçilmiş Limousin ve Blonde d'Aquitaine ırkı, damızlık birliklerinden secereli sığırlardır. Damızlık işletmemizde düvelerimiz 16 aylıkken sürüye secereli boğalarımız salınır ve doğal yoldan tohumlama yapılır. 9,5 aylık gebeliğin ardından tarlada yardımsız bir şekilde doğumlar gerçekleşir. Doğan yavrular 6-7 ay boyunca annelerinin yanında gezerek anne sütü ağırlıklı beslenip, erken yaşta maksimum vücut kondisyonuna ulaşırlar. Bu dönemin sonunda dişi yavrular anaç sürüye eklenerek aynı döngüyü tekrarlar, erkek danalar ise besi işletmesine alınarak 16-18 aylık olana kadar beslenir. Bu danalardan en yüksek performans gösterenler damızlığa çekilir ve sürünün ırk ıslahına devam edilir. 

DÜVEE ÜRETİM PROTOKOLÜ


Kendi doğasında, beton kaplı ahırlara mahkum edilmeyen besi sürümüz ve paydaşlarımızın sürüleri doğal ortamlarında yaşamını sürdürür.

İşletmemizde doğan dişi buzağılar damızlık sürüsü ile yaşamaya devam ederken, erkek buzağılar 7-8 aylıkken annelerinin sütü doğal yolla kesildiği zaman besiye alınır.

Besi işletmesindeki hayvanlar kesinlikle bağlanmaz, kendilerine ayrılan üzeri tamamen açık alanda yaşarlar. Bu sayede hem kapalı ahırlarda yoğun görülen ayak sakatlıkları ve solunum rahatsızlıkları yaşanmaz; hem de aşırı yağlanmanın önüne geçilir.

Etçi ırk hayvanlarımız kalın derileri sayesinde en zor kış şartlarında bile rahatlıkla yaşar. Sıcak yaz aylarında dört yöne de cephesi olan meşe ormanımızın kuzey yamacındaki ağaç gölgelerinde dinlenirler. Bahar aylarında kaliteli otlağımızda özgürce otlarlar.

Besi programının ilk 4 ayında kas gelişiminin tamamlanması için doğal protein ağırlıklı yemleme uygulanır. Bu rasyonda mevsime ve hasat durumuna göre kuru yonca otu, yem bezelyesi-tritikale ve ryegrass silajları bulunur, enerji gereksinimlerini tamamlamak için de yeşil biçilmiş arpa silajı eklenerek hem lezzet kalitesi artırılır, hem enerji sağlanır. 

Besinin son 4 ayında ise arpa-buğday ve mısır silajı ağırlıklı enerji rasyonu uygulanır. Otla besleme-tahılla bitirme sistemi sonucunda, ette yeşil otla beslenmiş danalardaki kendine has et aroması belirginleşir, hem de "çıra" ve "yazı" da denilen kas içi yağlanma artar. Besi sonunda Detayagro Çiftliği'ndeki süreç tamamlanır, ve etler Düvee'nin İstanbul tesislerine sevk edilir. 

 

DÜVEE ÜRETİM PROTOKÜLÜ’ne tüm şartlarını sağlayarak DÜVEE’ye besi danası üretmeye başlayan çevremizde ki küçük ve orta ölçekli üreticilerimizin  denetlemeleri ekibimiz tarafından yapılır. Veteriner hizmetleri tarafımızdan sağlanır. Teknik bilgi, ekipman destekleri verilir. Emeklerinin piyasa tarafından heba edilmemesi için kesim zamanı gelmiş danaları en iyi fiyattan değerlendirilir. DÜVEE’nin yaratmış olduğu tedarik zinciri sayesinde en kısa yoldan tüketiciye ulaştırılır.

 

Kendi çiftliğimizde veya çevre üreticimizde üretilen ve kesime alınan danalarımızın etlerinin ANTİBİYOTİK-GDO-HORMON-AĞIR METAL-YABANCI MADDE testleri periyodik olarak onaylı laboratuvarlarda yapılır ve DÜVEE tüketicisi ile paylaşılır.

 

DÜVEE hayvan refahını ve en doğal ortamlarında barınma şartlarını sağlamayı benimser. Kapalı ahırlarda yetişmiş danaları üretmez, ürettirmez.

 

Gıda enflasyonun temeli ARACI EKONOMİSİ ve maliyet artışlarıdır. Maliyetler ve aracı ekonomisi fiyatların artmasını sağlamakta ve üreticinin düşen kar marjı aracılara gitmektedir. Bu faktörler kalitesiz ve sağlıksız çiftlik üretimine sebep olmaktadır.

DÜVEE bu tedarik zincirindeki halkaları en aza indirerek tüketicinin makul fiyatlara kaliteli ve sağlıklı dana etine ulaşmasını sağlamaktadır. Ucuz asla olamayız. Bir çiftçi olarak hem biz hem komşu çiftçilerimiz kazanmak zorundadır. Bu sürdürebilir tarımın gereğidir. Makul fiyatlı olmak ve ürün kalitesini/sağlığını korumak ve geliştirmek zorundayız.

 

DÜVEE tüm kesimlerin ve işlemelerin İslami Kurallara uygun yapıldığını sertifikalandırmıştır.

 

 




buton-4.png (9 KB)

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.