DetayAgro Çiftliği



      Detayagro Çiftliği, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 35 dekarı doğal meşe ormanı olmak üzere toplam 273 dekarlık arazide kurulu, bünyesinde Tarım, Damızlık ve Besi bölümlerini barındıran bir tarım işletmesidir. Düvee'nin etleri, çiftliğimizde yetişen ve kendi ürettiğimiz yemlerle beslenen danalardan gelir. 

      Tüm Düvee ürünlerinin temelleri DetayAgro ekibi ve komşularımızın tarladaki mesaisi ile atılır. Tarımda hem zamanla, hem de maliyetlerle yarışıldığından ekip ve mekanizasyon büyük önem taşır. DetayAgro Çiftliği tarım ve hayvancılık çiftlik ekibimiz tam zamanlı çalışan 25 kişiden oluşur. Yaz hasadının bitiminde hayvanların 12 aylık ihtiyaçlarına göre tarım planı yapılır, arazi kiralamaları ve üretim sözleşmeleri organize edilir. Kiralanan tarlalarda son 3 yılda ekilmiş bitkiler değerlendirilerek tohum seçimi yapılır, böylelikle toprağın organik madde yapısı korunarak verim kaybı engellenir. 

      Düvee'nin yem bitkileri, en modern makine ve ekipmanlarla üretilir, zaman ve malzeme verimliliği artırılarak maliyet azaltılır. Bunun paralelinde bölge çiftçisine tohum, gübre ve zirai danışmanlık destekleri sunarak sözleşmeli üretim yaptırılır. Hasat zamanında tarım ekibimiz 24 saat vardiyalı çalışarak sözleşmeli çiftçilerin tarlalarını kendi hasat programımızın dahilinde biçer, toplar, paketler ve mahsülü tesisimize taşır. Mekanizasyonumuz sayesinde kışlık mahsülleri kurak yaz ayları gelmeden, yeşil ot halinde biçerek çiftçinin yılda tek ürün aldığı arazilere ikinci ürünü ekme imkanı sağlanır. Damızlık ve Besi işletmelerimizde elde edilen kaliteli büyükbaş gübrelerimizle tarlalarımızın verimliliği artırılır. DetayAgro çiftliğinde ve komşu üreticilerimizde; hiçbir tarımsal faaliyetimizde GDO içeren tohumlar kullanılmaz. 

      Düvee, et lezzeti ve verimine odaklanarak etçi ırk danalar üretir... 

      Kaliteli ve sürdürülebilir et üretimi için, damızlık etçi ırk sığır yetiştiriciliği ve dişi sığır varlığının korunması hayati önem taşır. ''Et inekleri'', sadece yavru vermesi için beslenen, buzağısına yetecek kadar süt üreten, yapılı ve dayanıklı hayvanlardır. İnek-buzağı (Cow-Calf) operasyonu adı verilen sistemimizde, yavrular süt çiftliklerindeki gibi annelerinden kısa sürede ayrılmaz; aksine, 6-7 ay boyunca içebildikleri kadar anne sütü içerler. Böylelikle gelişmeleri için gereken besinlerden mahrum kalmadan erken yaşta yapılanırlar. "Prime" olarak sınıflandırılan, üst düzey et kalitesine sahip danalar bu işletmelerden çıkar. 

      Düvee'nin ilk damızlık hayvanları, Belçika'daki yetiştiricilerden özel olarak seçilmiş Limousin ve Blonde d'Aquitaine ırkı, damızlık birliklerinden secereli sığırlardır. Damızlık işletmemizde düvelerimiz 16 aylıkken sürüye boğa salınır ve doğal yoldan tohumlama yapılır. 9,5 aylık gebeliğin ardından tarlada yardımsız bir şekilde doğumlar gerçekleşir. Doğan yavrular 6-7 ay boyunca annelerinin yanında gezerek anne sütü ağırlıklı beslenip, erken yaşta maksimum vücut kondisyonuna ulaşırlar. Bu dönemin sonunda dişi yavrular anaç sürüye eklenerek aynı döngüyü tekrarlar, erkek danalar ise besi işletmesine alınarak 16-18 aylık olana kadar beslenir. Bu danalardan en yüksek performans gösterenler damızlığa çekilir ve sürünün ırk ıslahına devam edilir. 

      Düvee, danalarını strese sokmadan, fabrika yemi, hormon, GDOlu tohum, antibiyotik kullanmadan besler... 

      Kendi doğasında, beton kaplı ahırlara mahkum edilmeyen besi sürümüz doğal ortamlarında yaşamını sürdürür. İşletmemizde doğan dişi buzağılar damızlık sürüsü ile yaşamaya devam ederken, erkek buzağılar 7-8 aylıkken annelerinin sütü doğal yolla kesildiği zaman besiye alınır. Besi işletmesindeki hayvanlar kesinlikle bağlanmaz, kendilerine ayrılan üzeri tamamen açık alanda yaşarlar. Bu sayede hem kapalı ahırlarda yoğun görülen ayak sakatlıkları ve solunum rahatsızlıkları yaşanmaz; hem de aşırı yağlanmanın önüne geçilir. Etçi ırk hayvanlarımız kalın derileri sayesinde en zor kış şartlarında bile rahatlıkla yaşar. Sıcak yaz aylarında dört yöne de cephesi olan meşe ormanımızın kuzey yamacındaki ağaç gölgelerinde dinlenirler.

      Besi programının ilk 4 ayında kas gelişiminin tamamlanması için doğal protein ağırlıklı yemleme uygulanır. Bu rasyonda mevsime ve hasat durumuna göre kuru yonca otu, yem bezelyesi-tritikale ve ryegrass silajları bulunur, enerji gereksinimlerini tamamlamak için de yeşil biçilmiş arpa silajı eklenir.


      Besinin son 4 ayında ise arpa-buğday ve mısır silajı ağırlıklı enerji rasyonu uygulanır. Otla besleme-tahılla bitirme sistemi sonucunda, ette yeşil otla beslenmiş danalardaki kendine has et aroması belirginleşir, hem de "çıra" ve "yazı" da denilen kas içi yağlanma artar. Besi sonunda Detayagro Çiftliği'ndeki süreç tamamlanır, ve etler Düvee'nin İstanbul tesislerine sevk edilir. 













       

      Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
      T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.