Dana Nuar Dilimli (500g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (1)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Dana Nuar Dilimli 500g
Dilimlenmiş dana nuar döküm tavada mühürlenip sosla beraber fırına atıldığında eşsiz bir lezzet sunar.
-
Baharatlı ve Lime Marineli Nuar (3-4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gr Düvee Dana Nuar
2 adet lime
2 çay kaşığı sarımsak tozu
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kişniş
Tuz
Salata için;
150 gr akdeniz yeşillikleri
10-15 adet nane yaprağı
10-15 adet kişniş yaprağı
1/2 çay bardağı yer fıstığı
2 yemek kaşığı soya sos
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı lime suyu ya da limon suyu
Tuz
Yapılışı:
Lime suyu, sarımsak tozu, kimyon, karabiber, tuz ve kişnişi karıştırın.
İki parmak kalınlığındaki nuarları bu sos ile marine edin.
Üstünü kapatın ve 30-45 dk marine edin.
Döküm ızgaranızı ya da tavanızı ısıtın. Tavanıza çok az yağ dökün.
İki kenarını da 4’er dakika olacak şekilde tavada tutun. İsteğe göre biraz daha fazla tutabilirsiniz.
Etinizi kenara alıp dinlenmeye bırakın.
Salata yeşilliklerini karıştırın. Üstüne soya sosu, lime suyu, zeytinyağı ile soslayın.
Etinizi verev şeklinde kesin. İsterseniz salatanızın üstüne isterseniz de yanına koyun.,
Salatanızın üstüne ufak parçalara ayırdığınız yer fıstıklarını koyun.