Nermin Hanım Zeytinliği

Doğal Salamura Edremit Çizik Yeşil Zeytin (650g)

Fiyat
:
29,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Edremit Yeşil Çizik Zeytin 

    Bahçelerimizde Ekim-Kasım aylarında Edremit yağlık cinsi zeytin yeşil iken toplanır. Eleme makinalarında boylanır, seçilir ve yıkanır. Çizme işlemi yapıldıktan sonra ağzı geniş zeytin tanklarına konur.  Ağızlarına kadar içme suyu ile doldurulup kapakları kapatılır. Kendi suyunda 15-20 gün kalır ve suyunu değiştiririz. ikinci suda yine 15-20 kaldıktan sonra tekrar su değişimi yapılarak zeytinin ön acılığı alınır. Üçüncü olarak deniz tuzu ve limontuzu karışımıyla  hazırlanan salamura suyu dökülür ve doğal fermentasyona bırakılır. Yaklasık 15 günde bir tuz dengesi icin sirkülasyon yapılır ve yaklasık 6-7 ayiçerisinde zeytin yeme olgunluğuna erişir. Olgunlaşan zeytinler salamuradan çıkarılır , ezik taneler ayıklanır ve yıkanır. Ambalajlara konan zeytinlerin üzerlerine kalıcı salamura suyu olarak hazırlanan tuz ve limontuzu karışımı dökülür. Ambalajlı ürün için hazırlanan kalıcı salamura suyu pastorize ve hijyenik olması için 100 C kaynar su ile hazırlanır ve bu sıcaklıkta dökülerek kapaklar kapatılır.

    Zeytinlerimizi salamura suyu içinde karanlik ve serin bir yerde saklayiniz.

    Zeytinlerimiz hiçbir KATKI maddesi içermez ve KİMYASAL işlemden geçmez.

    Net ağırlık 1 kg, suzme ağırlık 650 gr.

    Nermin Hanım Zeytinliği

    Edremit bölgesinde Kaz Dağları eteklerinde  18.000 adet asırlık zeytin ağaçlarıyla üretim yapıyor. Zeytinlik seçiminde en kaliteli yağları elde edebilmek icin özellikle hafif eğimli, yazın sürekli rüzgar alan , denize yamaç bol oksijen üreten Kazdağı eteklerini tercih etmiştir.

    Kazdağı, Dünya’nın en lezzetli zeytinyağlarının üretildiği yerlerden biridir. Bu bölgenin düşük asitli ve kendine has güzel kokulu zeytinyağları, farklı bir aromaya sahiptir. Dünya da en kaliteli zeytinyağların üretildiği üç bölge bulunmaktadır. Bunlar Edremit Korfezi Kazdağı etekleri, İtalya Toscana ve Yunanistan Girit bolgeleridir.

    Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediliyor.

    Nermin Hanım Zeytinliği'nin almış olduğu ödüller;

    • JOOP - Japan Olive Oil Prize 2020

    • Domat zeytinyağı ile Best in class ödülü

    • Ayvalık/Edremit zeytinyağı ile Gümüş Madalya

    • Arbequina zeytinyağı ile Gümüş Madalya

    • Londan IOOC Altın Madalya

    • Olive Japan 2020 Altın Madalya

    • Los Angeles Uluslararası Zeytinyağı Yarışması 2 Silver ve 1 Bronze Madalya

    • New York NY100C Altın Madalya

    • Zeytindostu 13. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Altın Madalya

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.