Nermin Hanım Zeytinliği

Doğal Salamura Edremit Kırma Yeşil Zeytin 650g

Fiyat
:
29,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Edremit Yeşil Kırma Zeytin 

    Bahçelerimizden Ekim-Kasım aylarında Edremit yağlık cinsi zeytin yeşil iken toplanır. Eleme makinalarında boylanır, seçilir ve yıkanır. Kırma işlemi yapıldıktan sonra ağzı geniş zeytin tanklarına konur.  Ağızlarına kadar içme suyu ile doldurulup kapakları kapatılır. Kendi suyunda 15-20 gün kalır ve suyu değiştirilir. ikinci suda yine 15-20 gün kaldıktan sonra tekrar su değişimi yapılarak zeytinin ön acılığı alınır. Üçüncü olarak deniz tuzu ve  limontuzu karışımıyla  hazırlanan salamura suyu dökülür ve doğal fermentasyona bırakılır. Yaklasık 15 günde bir tuz dengesi icin sirkülasyon yapılır. Kırma zeytin kırılarak yapıldığından daha erken sürede yaklasık 3-4 ay içerisinde yeme olgunluğuna erişir. Olgunlaşan zeytinler salamuradan çıkarılır , ezik taneler ayıklanır ve yıkanır. Ambalajlara konan zeytinlerin üzerlerine kalıcı salamura suyu olarak hazırlanan tuz ve limontuzu karışımı dökülür. Ambalajlı ürün için hazırlanan kalıcı salamura suyu pastorize ve hijyenik olması için 100 C kaynar su ile hazırlanır ve bu sıcaklıkta dökülerek kapaklar kapatılır.

    Zeytinlerimizi salamura suyu içinde karanlik ve serin bir yerde saklayiniz.

    Zeytinlerimiz hiçbir KATKI maddesi içermez ve KİMYASAL işlemden geçmez.

    Net agırlık 1 kg, suzme agırlık 650 gr.

    Nermin Hanım Zeytinliği

    Edremit bölgesinde Kaz Dağları eteklerinde  18.000 adet asırlık zeytin ağaçlarıyla üretim yapıyor. Zeytinlik seçiminde en kaliteli yağları elde edebilmek icin özellikle hafif eğimli, yazın sürekli rüzgar alan , denize yamaç bol oksijen üreten Kazdağı eteklerini tercih etmiştir.

    Kazdağı, Dünya’nın en lezzetli zeytinyağlarının üretildiği yerlerden biridir. Bu bölgenin düşük asitli ve kendine has güzel kokulu zeytinyağları, farklı bir aromaya sahiptir. Dünya da en kaliteli zeytinyağların üretildiği üç bölge bulunmaktadır. Bunlar Edremit Korfezi Kazdağı etekleri, İtalya Toscana ve Yunanistan Girit bolgeleridir.

    Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediliyor.

    Dünyanın önde gelen uluslararası kalite kuruluşlarından Belçika merkezli International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından yapılan 2014 ve 2018 yılı değerlendirmelerinde, ‘’ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ’’ ; Ayrıca, uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection 2014 ve 2018 yılı değerlendirmelerinde ise ‘’OVILO Naturel Sızma Zeytinyağlarımız’’ ‘’GÜMÜŞ MADALYA ‘’ ile ödüllendirdi.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.