Düvee ile Yılbaşı Tarifleri

Düvee ile Yılbaşı Tarifleri

28 Aralık 2021

Yılın en renkli, en coşkulu zamanı geldi çattı. Etrafımızdaki alışveriş merkezleri, meydanlar, caddeler rengarenk oldu. Kimilerimiz evlerini kendi zevkine göre süsledi, kimileri sevdikleri için özenle hediyeler seçip paketledi bile. Herkesin en sevdikleriyle olduğu, yeni yıl dileklerini gece yarısı birbiriyle sarılırken paylaştığı yılbaşı dönemi. Herkes geliyor olmakta olan bu yeni yıl ile ilgili yeni dilek ve kararları var. Biz Düvee ailesinin bu sene için de kararı yine değişmiyor. Sizlere en doğal, en kaliteli, en lezzetli dana etini ve yerel üretici ürünlerini; güvenilirliğimizden ödün vermeden sunmak.

Gelelim konumuza... Yılbaşı akşamını; tabakların dolup boşaldığı, kahkaha seslerinin yükseldiği, şarkılar söylenen bir sofra etrafında misafirleriyle geçirmek isteyen müşterilerimize, kendilerini gerçek bir şef gibi hissedecekleri 3 yılbaşı yemeği tarifi derledik.

Hep birlikte göz atalım.

Düvee Dana Nuar ile Fırında Dana Rosto (4 Kişilik Tarif)

Malzemeler

-       1 kg Düvee Dana Nuar Bütün

-       1 Yemek Kaşığı Un

-       2 Adet Havuç

-       1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi

-       1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

-       2 Yemek Kaşığı Tereyağı

-       5 diş sarımsak

-       3 Adet Orta Boy Kuru Soğan

-       Sıcak Su

-       Tuz

-       Kekik

-       Karabiber

Yapılışı

Malzemelerimiz hazırsa şimdi de yılbaşı yemeğimizin yapım aşamasına geçelim. Oda sıcaklığına getirdiğimiz Düvee Dana Nuar Bütün etimizin üstünde, şef bıçağı yardımıyla dikey dikey derin yarıklar açalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ve eğer evde mevcutsa tane karabiberleri bu deliklere yerleştirelim. Bu sırada bir döküm tavayı ocakta yavaş yavaş ısıtalım ve ayçiçek yağını ekleyelim. Ocağı hızlıya alalım ve etimizi çatalla müdahale ederek hızlıca mühürleyelim. Mühürlenme işleminin sonuna doğru elma sirkemizi de etin üstüne ekleyelim.

Bu sırada havuçlarımızı küp küp, soğanlarımızı da ince ince doğrayalım. Bir başka tavada, çok az yağ ile birlikte soğanları unla birlikte kokusu çıkana dek kavuralım. Etimizi, kendi tavasında bıraktığı yağ ile birlikte soğanların olduğu tavaya alalım. Sıcak su ile birlikte tavada yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirelim. Suyunu çeken ve neredeyse pişmiş olan dana nuar etimizi derin bir fırın kabına alalım ve  önceden doğradığımız havuçlarla birlikte 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.

Üzeri kızaran nuar etimizi dilerseniz fırınlanmış patates, dilerseniz patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Düvee Dana Antrikot ile Brasata Al Vino (4 Kişilik)

Adından da anlaşılabileceği üzere, İtalyan Mutfağı'na ait bir yemek olan Brasato Al Vino'yu dilerseniz tarifin orijinalinde yer alan kırmızı şarap ile, dilerseniz de sadece sebze suları ile hazırlayabilirsiniz. Her haliyle parmaklarınızı yedirtecek yumuşacık bir lezzet olan bu tarif için biraz sabır, biraz emek ve bolca da sevgi gerekiyor. Bu emeğin karşılığını, misafirlerinizin şefliğinize yağdıracağı iltifatlar ile alacağınıza söz veriyoruz.

Malzemeler

-       1 kg Düvee Dana Antrikot

-       2 Kuru Soğan

-       3 Havuç

-       Defne Yaprağı

-       Biberiye 

-       2 Yemek Kaşığı Tereyağı

-       3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

-       Tuz

-       Karabiber

-       1 Şişe Kırmızı Şarap

Sosu İçin

-       1 Yemek Kaşığı Un

-       2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yapılışı

Malzemelerimiz hazırsa, başlayalım.

Soğanlarımızı, havuçlarımızı daire şeklinde doğrayalım. Baharatlar ile birlikte derin ve büyük bir kasenin içine alalım. Malzemelerin tam ortasına dilim antrikotlarımızı ekleyelim ve hepsini alt üst olacak şekilde karıştıralım. Üzerine, kullanmayı tercih ediyorsak kırmızı şarabı ekleyelim ve kasenin hava almasını tamamen engelleyecek şekilde üzerini streç filmle tamamen kapatalım. İşte burada sabır gerektiren kısım başlıyor. Kasemizi, buzdolabımızda 18 saat bekletelim ve bu sırada 2-3 kez malzemeleri tekrar alt üst edelim.

Dana antrikot etimizi buzdolabından aldıktan sonra 30 dakika kadar tezgahta, oda sıcaklığına getirelim. Bu sırada bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritelim. Oda sıcaklığındaki etimizi, malzemelerden ayırarak tavada hızlıca mühürleyelim. Etimizi mühürledikten sonra şaraplı sosumuzu da bu tavaya ekleyelim ve sos kaynayana kadar hızlı ateşte pişirelim. Sos kaynadıktan sonra ise en kısık ateşe alalım ve sürekli alt üst edecek şekilde 3 saat pişirelim. Pişen antrikot etini ocaktan alalım. Bu sırada, bir sos tavasında tereyağını eritelim ve unu tavada kavuralım. Unu kavurduktan sonra, şaraplı sosa ekleyelim ve homojen olacak şekilde yavaş yavaş karıştıralım. Defne yapraklarını ayıkladığımız sosun içine karıştırarak sosu kalınlaştıralım.

Etimizin üzerine dökerek fırınlanmış sebzeler ve taze nar taneleri ile servis edelim.

Afiyet olsun.

 

Düvee Dana Kuşbaşı ile Kestaneli Yahni (4 Kişilik)

Malzemeler

-       1 kg Düvee Yağsız Kuşbaşı

-       4 Soğan

-       2 litre Sıcak Su

-       1 litre Kemikli İlik Suyu

-       2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

-       400 gr Kestane

-       Defne Yaprakları

-       1 Demet Adaçayı

-       2 Elma (Dilimlenmiş)

-       1 Su Bardağı Krema

Yapılışı

Düvee Dana Kuşbaşı etimizi zeytinyağında pişirelim. Üzerine incecik doğradığımız soğanları, elma dilimlerini, defne yapraklarını ekleyelim ve 5 dakika kaynatalım. 200 derece fırında, 40 dakika kadar pişirelim. Pişirme aşamasının son 25 dakikasında kestaneleri de fırında ızgara telinde pişirelim. Fırın kabımızı aldıktan sonra, defne yapraklarını ayıklayalım. Isıttığımız kremayı, kuşbaşı etin üzerine ekleyelim ve ıspanak sote ile servis edelim.

Afiyet ve keyif dolu bir yıl diliyoruz.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.