Şavak

Erzincan Tam Yağlı Tulum Peyniri (300g)

Fiyat
:
23,90 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Erzincan Tam Yağlı Tulum Peyniri 

    Erzincan'ın meşhur tulum peyniri, Akkaraman cinsi koyunların sütü ile şirden mayası ile yapılır. Kemah bölgesi dağlarının suyundan doğal yöntemler ile elde edilen kaya tuzu ile tuzlanır,  bidonlara ve vakumlu ambalaja konularak, en az 4 ay olgunlaşması için beklemeye bırakılır. Coğrafi işareti almış olan Erzincan tulum peyniri, çok nazlı ve bakımı zor bir peynirdir.

    Şırdan olarak da bilinen şirden mayası, aslında süt kuzusunun bağırsak ile midesinin birleşim bölgesinden bir parça kesilerek süte katılan kısmıdır. Şirden ile yapılan peynirler probiyotik özellik taşır, sindirime ve bağırsak sağlığına katkıda bulunur. 

    Kemah tuzu, adından da anlaşıldığı gibi Erzincan'ın Kemah bölgesinden çıkarılmaktadır. Bu tuz; yağmur sularının dağı yardıktan sonra dağın içindeki kaya tuzunu eriterek tuzlu su olarak yüzeye gönderdiği, yüzeyde de yazın sıcaklığıyla buharlaşarak sudan ayrılan tuzdur.

    Lezzettinin yanında kalsiyum ve magnezyum açısından da zengindir. Tulum peynirinin; sindirimi kolaydır, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, kemik erimesi olanların mutlaka tüketmesi gereken bir peynir olduğu söylenir.

    Besin Değerleri 100g için:

    Doymuş yağ (g)   :

    0.0

    Enerji (kJ)            :

    1397.0

    Enerji (kcal)         :

    334.0

    Karbonhidrat (g)  :

    9.2

    Lif (g)                  : 

    0.0

    Protein (g)          : 

    19.5

    Sodyum (g)         : 

    0.5

    Trans yağ (g)       :

    0.0

    Tuz (g)                : 

    2.1

    Yağ (g)                : 

    24.3

  • Sıcak lavaşın ya da pidenin içine; Tulum Peynirini ve mini mini ceviz parçalarını ekleyebilirsiniz.

    Yaptığınız makarnalara ufalanmış  Tulum Peynirinden biraz katarak fark katabilirsiniz.

    İyi bir demli çayınız, çıtır çıtır bir simidiniz varsa,  Tulum Peyniri ile muhteşem bir üçlü yaratabilirsiniz.




    Tulum Peynirli Börek

     

    Malzemeler:

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı zeytinyağı

    2 adet yumurta

    2 çay kaşığı karbonat

    2 yemek kaşığı elma sirkesi

    1 çay kaşığı tuz

    6 su bardağı un

    300-400 gr tulum peyniri

    Üzeri için;

    2 su bardağı yoğurt

    2 adet yumurta

    1 çay bardağı zeytinyağı

     

    Yapılışı:

    Bir kaba yumurtayı, sütü, zeytinyağı, karbonatı, sirkeyi, tuzu ve azar azar unu koyarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.

    Un serptiğiniz tezgaha hamurunuzu alın ve 14 parçaya ayırın. Hamurları olabildiğince ince açın. Hamurlar biraz havalansın.

    Ardından hamurlara zeytinyağı gezdirin ve üstüne tulum peyniri koyun.

    Hamuru bir kenarından ittirerek kıvırın ve 4-5 parçaya kesin.

    Ardından yağlanmış bir tepsiye dizin.

    Üzeri için hazırladığınız harcı dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun.

    Böreğiniz kızarınca fırından çıkarın, biraz dinlendirip afiyetle tüketin.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.