DÜVEE

Hanger Steak (1 Parça)

DÜVEE
Fiyat
:
78,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • İsmini, dananın sırt bölgesinin iç kısmında, bonfilenin altında asılı durmasından alan ‘’Hanger Steak’’, az bilinen, lezzetli ve yumuşak bir ettir.

    Bir danadan sadece bir parça elde edilir. 

    Tüm trim ve temizliği yapılmış bir parça, yaklaşık 800-900g arasındadır.

    Hanger steak, en iyi ızgara veya döküm demirde pişirildiğinde sonuç verir. Önemli olan oda sıcaklığında olması ve yüzeyinin mümkün olduğunca kuru olmasıdır.

    Bu etin en yumuşak hali az-orta pişirildiğindedir. Pişirme işlemi uzadıkça kurur ve sertleşir.

    -DÜVEE'den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.


    Chef Düvee'den: 
    BRÜKSEL LAHANASI VE BEBEK PATATES İLE ‘’HANGER STEAK’’


    250 g Bebek Patates, boydan 2’ye bölünmüş

    250 g Brüksel Lahanası

    ¼ cup su

    1 parça Düvee Hanger Steak (oda sıcaklığında)

    ½ tk Karabiber

    2 tk tuz

    2 tk Zeytinyağı

    2 yk Tereyağ

    2 tk Limon suyu (1 limon)

    1 küçük kuru soğan

    YAPILIŞI:

    Patatesleri soğuk suya koyup kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan 6 dak sonra patatesleri çıkarın ve uzunlamasına 2’ye veya 4’e bölün.

    Döküm tavanızı orta-iyi ateşte ısıtın. Bu esnada oda sıcaklığındaki etinizin iki tarafını 1,5tk tuz ve karabiberleyin. (Elinizle biraz bastırarak dağıtırsanız, tuz ve karabiberin ete iyice işlemesini sağlarsınız). Isınan tavaya zeytinyağını ekleyin ve eti yerleştirin. Hiç dokunmadan 3-4 dak pişmesini bekleyin. Tavaya, tereyağını ekleyip, diğer tarafını da pişirmeye başlayın. Pişirmenin 2. dakikasında eriyen tereyağını kaşıkla alıp etin üzerine sürekli dökerek 2-3 dakika daha pişirin. Et termometreniz varsa etin en kalın yerine batırın, 50-54 oC ye ulaştığında eti kenara alıp, üzerine 1 limonun suyunu sıkıp Aluminyum folyo ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Termometreniz yoksa tavadan aldığınız eti 180 oC fırında 5 dakika pişirin ve çıkarıp aynı işlemi tekrarlayın.

    Bölünmüş patatesleri aynı tavaya ekleyip, çevirerek kızartmaya başlayın. 4-5 dakika sonra patatesler iyice renk değiştirince brüksel lahanalarını, soğanları ve kalan tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.

    Etinizi dilimleyin. Bir tabağa sebzeleri alın ve üzerine dilimlenmiş etleri ekleyin. Arzu ederseniz limonlu ve otlu tereyağı ile servis edebilirsiniz.

     

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.