düvee

Hanger Steak (1 Parça)

Fiyat
:
88,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Hanger Steak (1 Parça)

    İsmini, dananın sırt bölgesinin iç kısmında, bonfilenin altında asılı durmasından alan "Hanger Steak’’, az bilinen, lezzetli ve yumuşak bir ettir.

    Bir danadan yalnızca bir parça Hanger Steak elde edildiği için oldukça değerli bir ettir ve mahalle kasaplarında, marketlerde bulmanız oldukça zordur. Mermerimsi bir yağ dokusuna sahip ve yumuşacık bir dana eti olan Hanger Steak’i evinizin mutfağında pişirmek içinse usta bir şef olmanıza gerek yok. Baharatlarınızla kattığınız aromalar ve birkaç pişirme tüyosu ile New York’taki ünlü steakhouse’ların menülerinde yer alan steak’ler gibi sulu sulu, içi ve dışı dengeli pişmiş bir Hanger Steak hazırlayabilirsiniz.

    Tütsü ekibindeki alanında uzman şeflerimiz; Düvee Hanger Steak’i zeytinyağı, kekik ve tuz ile yaklaşık 5-8 saat marine etmenizi öneriyor. Marinasyon, Hanger Steak’in kalın bir et olması sebebiyle pişme adımını hızlandırmak için önerdiğimiz bir adımdır. Hanger Steak’i, dolaptan çıkardıktan sonra bir saat kadar bekletmenizi, pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmenizi öneriyoruz. Hanger Steak’i pişirmeden önceki en önemli adımlardan biri ise, etinizin her iki tarafının kuru olduğundan emin olmak. Bir kağıt havlu yardımı ile kuruladığınız etlerinizin her iki tarafına, değirmende çektiğiniz tuz ve karabiberi ekleyebilirsiniz. Yalnızca bu iki malzemeyle dokunuş kattığınız etlerinizi; iyice ısınmış bir döküm tavaya alıp her iki tarafını mühürleyerek pişirebilirsiniz. Hanger Steak, en iyi ızgara veya döküm demirde pişirildiğinde sonuç verir.  Hanger Steak’inizi çok pişirmeniz, etinizin kurumasına ve içindeki o sulu dokunun kaybolmasına sebep olacağı için tavada kaldığı süreye dikkat etmenizi öneririz.

    Hanger Steak’i fırında denemek isterseniz; önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının orta kısmında, 15-20 dakika kadar pişirebilir; fırından çıkardıktan sonra 3-4 dakika kadar bekletip sofraya servis edebilirsiniz.

    Hanger Steak’inize eşlik edecek bir lezzet arıyorsanız; buharda pişmiş sebzeler ya da krema ile sotelediğiniz ıspanak tam size göre. Et konusunda uzman Amerikalı şefler, Hanger Steak’inizin yanında birkaç dilim kornişon turşusunun etinizin lezzetine büyük bir dokunuş katacağını söylüyor. Tütsü Kitchen şeflerimiz de, Tütsü Mutfak’ta özel hazırlanan Tütsü BBQ Sosu etinizin yanında muhakkak denemenizi öneriyor.

     

    Tüm trim ve temizliği yapılmış bir parça Hanger Steak, yaklaşık 600 - 800g arasındadır.




  • Brüksel Lahanası ve Bebek Patates ile Hanger Steak (3-4 kişilik)

    Malzemeler:

    1 parça Düvee Hanger Steak (oda sıcaklığında)

    250g grBebek patates

    250 gr Brüksel lahanası

    1/2 su bardağı ilik suyu

    1/2 tatlı kaşığı karabiber 

    2 tatlı kaşığı zeytinyağı

    2 tatlı kaşığı tereyağı

    1 adet limon suyu

    1 küçük kuru soğan

    Tuz


    Yapılışı:

    Patatesleri soğuk suya koyup kaynamasını bekleyin.

    Su kaynadıktan 6 dakika sonra patatesleri çıkarın ve uzunlamasına 2’ye veya 4’e bölün.

    Döküm tavanızı orta - iyi ateşte ısıtın. Bu esnada oda sıcaklığındaki etinizin iki tarafını tuz ve karabiberleyin. 

    Isınan tavaya zeytinyağını ekleyin ve eti yerleştirin. Hiç dokunmadan 3 - 4 dakika pişmesini bekleyin.

    Tavaya tereyağını ekleyip, diğer tarafını da pişirmeye başlayın.

    Pişirmenin 2. dakikasında eriyen tereyağını kaşıkla alıp etin üzerine sürekli dökerek 2 - 3 dakika daha pişirin.

    Et termometreniz varsa etin en kalın yerine batırın, 50 - 54 oC'ye ulaştığında eti kenara alıp, üzerine 1 limonun suyunu sıkıp aluminyum folyo ile kapatarak 10 dakika dinlendirin.

    Termometreniz yoksa tavadan aldığınız eti 180 oC fırında 5 dakika pişirin ve çıkarıp aynı işlemi tekrarlayın.

    Bölünmüş patatesleri aynı tavaya ekleyip, çevirerek kızartmaya başlayın.

    4 - 5 dakika sonra patatesler iyice renk değiştirince brüksel lahanalarını, soğanları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.

    Etinizi dilimleyin. Bir tabağa sebzeleri alın ve üzerine dilimlenmiş etleri ekleyin.

    Arzu ederseniz limonlu ve otlu tereyağı ile servis edebilirsiniz.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.