Nermin Hanım Zeytinliği

Naturel Soğuk Sızma Zeytinyağı (5Lt)

Fiyat
:
255,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Naturel Soğuk Sızma Zeytinyağı 

    Kaz Dağları eteklerinden... Türkiye'nin Altın Madalyalı zeytinyağı...

    Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde ozenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.  

    22 C altında 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.  

    Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acılık ve genizde yakıcılık oluşturmaktadır. .  Sağlık icin gerekli olan E vitamini , bio fenoller, antioksidan vb değerler en yüksek seviyedir. 

    Sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilmesi, salata ve mezelerde, pilav , makarna ,ekmek , pizza ve izgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilir.  Sofralık ve yemeklik için de uygundur.

    Nermin Hanım Zeytinliği

    Edremit bölgesinde Kaz Dağları eteklerinde  18.000 adet asırlık zeytin ağaçlarıyla üretim yapıyor. Zeytinlik seçiminde en kaliteli yağları elde edebilmek icin özellikle hafif eğimli, yazın sürekli rüzgar alan , denize yamaç bol oksijen üreten Kazdağı eteklerini tercih etmiştir.

    Kazdağı, Dünya’nın en lezzetli zeytinyağlarının üretildiği yerlerden biridir. Bu bölgenin düşük asitli ve kendine has güzel kokulu zeytinyağları, farklı bir aromaya sahiptir. Dünya da en kaliteli zeytinyağların üretildiği üç bölge bulunmaktadır. Bunlar Edremit Korfezi Kazdağı etekleri, İtalya Toscana ve Yunanistan Girit bolgeleridir.

    Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediliyor.

    Nermin Hanım Zeytinliği'nin almış olduğu ödüller;

    • JOOP - Japan Olive Oil Prize 2020

    • Domat zeytinyağı ile Best in class ödülü

    • Ayvalık/Edremit zeytinyağı ile Gümüş Madalya

    • Arbequina zeytinyağı ile Gümüş Madalya

    • Londan IOOC Altın Madalya

    • Olive Japan 2020 Altın Madalya

    • Los Angeles Uluslararası Zeytinyağı Yarışması 2 Silver ve 1 Bronze Madalya

    • New York NY100C Altın Madalya

    • Zeytindostu 13. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Altın Madalya

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.