Organik Tavuk Yumurtası (10 Adet)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Organik Tavuk Yumurtası (10 Adet)
Kandıra'da bulunan En Yumurta Çiftliği'nden sizlere ulaştırdığımız organik yumurta, 15 dekar arazide serbest gezen, çörek otu içeren özel doğal yem karışımı formülüyle beslenen, kentsel yerleşimden uzak bölgede yaşayan tavuklardan elde edilmekte.
Yüksek besin değerlerinin yanı sıra, Uluslararası Tat Enstitüsü ITQI' den 2018 yılında lezzet kategorisinde %91,7 puan elde etmiştir.
Enerji ve Besin Öğeleri:
Enerji: 150 kcal
Yağ: 9,24g
Doymuş Yağ: 4,41g
Karbonhidrat: 1,1g
Şeker: 0g
Protein: 15,48g
Sodyum: 1,1g
Kalsiyum: 503 mg / kg
Fosfor: 2 mg / kg
Magnezyum: 103 mg / kg
Potasyum: 1,23 mg / kg
Demir: 15,51 mg / kg
Çinko: 10,46 mg / kg
Bakır: 0,52 mg / kg
Selenyum: 0,32 mg / kg -
Tortilla de Patatas İspanyol Omleti Tarifi (2-3 kişilik)
Malzemeler:1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy soğan
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı toz karabiber
Yapılışı:
Patatesin kabuğunu soyun ve daire şeklinde incecik doğrayın.
Yanmaz tavaya zeytinyağı koyun ve yağ kızınca içine patatesleri ekleyin, karıştırarak kızartın.
Patatesler yumuşayınca küçük küçük doğradığınız soğanları da ekleyip patatesleri parçalamadan kavurun.
Ortalama 10-15 dakikada patatesler hazır olacaktır.
Bu sırada, yumurtaları derin bir kaba alıp muskat, karabiber ve tuzu içine katın. İçinde yumurta beyazının dokusu kalmayacak şekilde çırpın.
Çırptığınız yumurtaları, patateslerin üstüne ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Sonrasında kısık ateşte hiç karıştırmadan omletimizi pişmeye bırakın.
Omletin alt yüzeyi altın karamel rengini alınca, bir tabak yardımı ile omletinizi ters çevirin.
Aynı rengi öbür yüzeyde de yakaladığınızda Tortilla hazır olmuş demektir.
Üçgen dilimler keserek servis edebilirsiniz.
Yeşillikli Avokadolu Omlet (2 kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 adet avokado
1 adet küçük limon – rendelenmiş dış kabuğu ve suyu
2 yemek kaşığı maydanoz – küçük küçük doğranmış
3 dal yeşil soğan
1 su bardağı ıspanak – ince ince doğranmış
1 adet jalapeno biberi – küçük küçük doğranmış
Yapılışı:Avokadoyu bir kabın içine alıp süre haline getirin.
Yeşil soğanı, beyaz ve yeşil kısmı ayrı olacak şekilde ince ince doğrayın.
Pürenin içine maydanoz, soğanın beyaz kısmı, limon suyu ve jalapeno biberini ekleyin, tuz ve karabiberi de unutmayın.
Yumurtaları kırıp içine hava aldırarak çırpın. İçindeki beyaz kısmı kalmasın.
İçine ıspanakları ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Tuz ve karabiber de ekleyin.
Yapışmaz tavanızı önceden ısıtın ve içine yağ ekleyin. Ardından yumurta karışımını içine dökün orta ateşte spatulanızla dıştan içe çekerek karıştırın.
Omletiniz katılaşmaya başlayınca tavanın her yerini omletle kaplayıp, yumurtanın akışkanlığı kalmayana kadar pişirmeye bırakın.
Omleti parçalamadan tabağa boşatın ve içine avokadolu harcı koyup. Katlayın ve servis edin.