TAZE BİTTİ!
En Yumurta

Organik Tavuk Yumurtası (15 Adet)

Fiyat
:
27,75 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (1)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Organik Tavuk Yumurtası (15 Adet)

    Kandıra'da bulunan En Yumurta Çiftliği'nden size ulaştırdığımız organik yumurta, 15 dekar arazide serbest gezen, çörek otu içeren özel doğal yem karışımı formülüyle beslenen, kentsel yerleşimden uzak bölgede yaşayan tavuklardan elde edilmektedir.


    Yüksek besin değerlerinin yanı sıra, Uluslararası Tat Enstitüsü ITQI' den 2018 yılında lezzet kategorisinde %91,7 puan elde etmiştir.


    Enerji ve Besin Ögeleri

    Enerji: 150 kcal
    Yağ: 9,24g
    Doymuş Yağ: 4,41g
    Karbonhidrat: 1,1g
    Şeker: 0g
    Protein: 15,48g
    Sodyum: 1,1g
    Kalsiyum: 503 mg / kg
    Fosfor: 2 mg / kg
    Magnezyum: 103 mg / kg
    Potasyum: 1,23 mg / kg
    Demir: 15,51 mg / kg
    Çinko: 10,46 mg / kg
    Bakır: 0,52 mg / kg
    Selenyum: 0,32 mg / kg

  • Poşe yumurta

    Poşe tekniği, kibarca bir pişirme tekniğidir. Ayrıca çok elementli yemeğin, bir ürününü üstünde çok kalmadan pişirme yöntemidir. Ama bu teknik, ocakta yapılan pişirme yöntemlerine göre yavaş bir pişirme tekniğidir.

    Poşe yöntemi için genellikle su kullanılır. Ama bu teknik için ayrıca; sirke, süt, beyaz şarap, tavuk suyu, et suyu, sebze suyu da kullanılabilinir.

     

    Poşe yumurta ve Avokadolu Tost (Avokadolu Poşe Yumurta) 2 kişilik

    Malzemeler:

    2 adet taze organik yumurta

    2 yemek kaşığı sirke (herhangi bir sirke olabilir)

    2 dilim ekşi mayalı ekmek

    1 avokado

    Karabiber

    Tuz        

     

    Yapılışı:

    Bir tencereye suyu alın ve kaynama noktasının altında tutarak içine sirkenizi ekleyin.

    Fincan kaplarına yumurtaları tek tek kırın ve suyunuzda girdap yaratıp, girdabın sonlarına doğru yumurtalarınızı tek tek suyun içine yavaşça bırakın.

    2-3 dakika piştikten sonra yumurtalarını bir süzgeç yardımı ile alabilirsiniz.

    Peçetenin üstüne koyun ve kenarlarında şekilsiz beyaz kısımları varsa bir makas yardımı ile düzeltin.

    Yumurtalar ocaktayken ekmekleri kızartın.

    Avokadoyu içine tuz, karabiber ekleyerek ezin.

    Kızarmış ekmeklerin üstüne püre şekline getirdiğiniz avokadoyu sürün. Üstüne de poşe yumurtalarınızı koyun.

    İsterseniz üstüne balzamik sirke de gezdirebilirsiniz.






    Frankfurter Sosisli Omlet  (4-6 kişilik)

     

    Malzemeler:

    8 adet organik yumurta

    20 gr tereyağı

    4 adet Düvee Frankfurter sosis

    1/4 çay kaşığı toz karabiber

    1/2 çay kaşığı tuz

    40 gr karışık yeşillik (Taze kekik, taze biberiye, maydanoz, yeşil soğan)

     

     

     

    Yapılışı:

    Sosisleri küçük küçük doğrayın.

    Tavanızı ocağa alın ve tereyağını yüksek ısıda eritin.

    Yağınız eridikten sonra sosisleri tavaya atın ve sosisleri kızartın.

    Bu sırada, yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzu, karabiberi ve yeşillikleri ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla alttan üste doğru hava kabarcıkları oluşana kadar güzelce çırpın.

    Ardından sosislerin üstüne dökün. İlk etapta biraz yumurtayı karıştırın ve sonrasında omleti pişmeye bırakın.

    Ocağın altını kısın, 7-8 dakika omletin altı kızarana kadar pişirin.

    Omletin alt kısmı altın karamel rengine geldiğinde, üst kısmı da kabarık, yumuşak bir kıvama gelecektir. Bu durumda, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.