Rib-Eye Steak (400g)
{{CMP.TITLE}}
{{CMP.DESCRIPTION}}
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Yemek Tarifleri
-
Rib-Eye Steak (400g)
Kaburgadan sıyrılarak gerçek steak kalınlığında kesilmiş, Amerikan steak mutfağının favorilerinden kemiksiz Rib-Eye Steak.
Antrikotun dış kısmındaki "göz" denilen bölgeyi de kapsar, bu şekilde dananın sırt kaslarındaki tüm farklı dokuları içerir.
Bu ürünümüz, 400 gram ağırlığında tek dilim olarak sizlere ulaştırılmaktadır. -
Limonlu ve Maydonozlu Kuskus ile Rib Eye Steak ( 2 kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı Tütsü BBQ Sos
300 gr kuskus
1 su bardağı ilik suyu (200 ml)
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı limon karabiber
Tuz
Yapılışı:
Biftekleri karabiber, tuz ve yağ ile ovalayın. Oda ısısına düşüne kadar bekletin.
Haşlama suyuna ilik suyu ekleyin. Kuskusları haşlayın ve süzün.
Derin bir kaba kuskusu koyun.Üstüne limon suyunu, zeytinyağı ve de maydonozu ekleyin.
Döküm tavanızı önceden ısıtın.Oda ısısına düşüne kadar beklettiğiniz Rib-Eye steakleri, kızgın tavaya koyun ve iki tarafını da 1'er dakika mühürleyelin. Sonrasında steaklerin herbir yüzünü 3-4 dakika pişirin. İsteğinize göre daha uzun pişirebilirsiniz. Steakleri servis etmeden önce en az 5 dakika dinlendirin.
Barbekü sosunu isterseniz ısıtarak, steaklerin üstüne dökün ve yanına da kuskusu koyarak servis edin.