sakatat.jpg (101 KB)

Toplam 6 ürün görüntüleniyor.

Dananın kasları dışında kalan iç organ, kafa ve ayak gibi bölgelerden elde edilen etler; sakatat olarak adlandırılır. Sokak yemek kültürünün değişmez bir parçası olmasının yanı sıra, günümüzde giderek çeşitlenen farklı malzemeler ve pişirme teknikleriyle; lüks restoranların mönülerine de girmeye başladı. Böylece sakatat tüketen ve sevenlerin sayısı da giderek artıyor. Oldukça lezzetli olmasının yanı sıra; yüksek besin ve vitamin değerlerine sahip olan sakatatlar, bu özellikleriyle bağışıklık sistemini destekleme konusunda da büyük rol oynar.

Sakatat etlerimizin tamamı; Düvee Çiftliği’nde, beslenme ve gelişme süreçlerinin doğal koşullarına uygun olarak yetiştirilen danalardan elde ediliyor. İstanbul’daki Et İşleme Tesisi’mizdeki Düvee Kasaplarımız; usülüne uygun tekniklerle kesim işlemlerini gerçekleştiriyor ve sakatat için en önemli adımlardan biri olan temizlik adımlarını özenle uyguluyor. Hiçbir katkı maddesi, koruyucu veya renklendirici eklemeden siparişinize uygun şekilde hazırlıyor.

İşte Düvee Mutfağı’nda; sizin için özenle hazırlanan ve evinizin mutfağında pişirebileceğiniz sakakat çeşitlerimiz: Dana Ciğer Kuşbaşı, Dana Yaprak Ciğer, Dana Yürek Sote, Dana Yanak, Taze Dana Dil, Dana Böbrek Sote.


Esnaf lokantalarının vazgeçilmezi Arnavut Ciğerini, restoranların Ciğer Yahnisini kendi evinizin mutfağında hazırlamak ister misiniz? Düvee Dana Ciğer Kuşbaşı etimizi; meşe ormanımızın tertemiz havası eşliğinde, hiçbir kapalı alana kısıtlanmadan büyüyen danalarımızdan elde ediyoruz. Beşiktaş’ta bulunan Et İşleme Tesisi’mizde özel kesim teknikleriyle kuşbaşı hale getirdiğimiz Ciğer Kuşbaşı etimizi; güvenle tercih edebilirsiniz. Sizler için temizlediğimiz Ciğer Kuşbaşını pişirmeden önce son bir temizlik adımından geçirmeniz oldukça önemlidir. Ciğer Kuşbaşını suda bekleterek temizlemek sertleşmesine ve pişirme aşamasının zorlaşmasına sebep olacaktır. Ciğer Kuşbaşı etinizi muhakkak akan suda, birkaç kez sudan geçirerek temizleyebilirsiniz. Buzdolabından çıkardığınız etinizi, en az bir saat oda sıcaklığında bekleterek pişirmeye uygun hale getirmelisiniz. Beklettiğiniz bu bir saatlik süreçte; dilerseniz Ciğer Kuşbaşı etlerinizi süt dolu bir kaseye koyabilirsiniz. Süt, ciğerlerinizin daha da yumuşamasını ve etin kendi yapısında bulunup bazı tüketicileri rahatsız eden aromatik kokunun gitmesini sağlayacaktır. Ciğer Kuşbaşı etlerinizi; dilimlediğiniz domates, biber ve arzunuza göre eklediğiniz baharatlarla wok tavada veya bir döküm tavada sote ederek pişirebilirsiniz. Dilerseniz biraz una bulayarak hazırladığınız ciğerlerinizi, kızartma tavasında; küp küp kestiğiniz patateslerle kızartarak kendi evinizin rahatlığında Arnavut Ciğeri hazırlayabilirsiniz.

Edirne dendiğinde akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Yaprak Ciğer, Düvee kalitesiyle şimdi evinizin mutfağında! Düvee Çiftliği’nin tertemiz havasında, hiçbir solunum problemi yaşamadan büyüyen sağlıklı danalarımızdan elde ettiğimiz ciğerlere, hiçbir katkı maddesi ve koruyucu eklemiyoruz. Kasaplarımız; hepimizin lezzetine hayran olduğu Edirne usülü Yaprak Ciğer tarifine uygun şekilde dilimlediği ve pişirmeniz için hazır şekilde paketlediği ciğerlerinizi, kendi evinizin mutfağında güvenle pişirmek oldukça kolay. Yıkadığınız su berrak olana dek; akan suda yıkadığınız ciğerlerinizi kağıt havluyla iyice kuruladıktan sonra; her tarafına eşit şekilde dağıtarak una bulayın. Derin bir kızartma tavasında, iyice kızdırdığınız sıvı kızartma yağı ile kızartın ve delikli süzgeç ile arada kontrol ederek kızartın. Hazır olan etlerinizi, fazla yağı çekmesi için bir kağıt havlunun üzerine alın. Ciğerlerinizi dilerseniz; ince dilimler halinde kestiğiniz ve sumakla süslediğiniz kuru soğanla servis edebilirsiniz.

Düşük yağ ve kalori oranına rağmen lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen ve gerçek bir protein kaynağı olan Dana Yürek Sote’yi; kendi evinizde kolayca hazırlamanız için üretiyor, dilimliyor, temizliyor ve paketliyoruz. Düvee Çiftliği’nin tertemiz havasında, hiçbir kapalı ortamda kısıtlanmadan büyüyen danalarımızdan elde ettiğimiz Dana Yürek Sote etimizi; hiçbir koruyucu ve katkı maddesi eklemeden sizler için hazırlıyoruz. Dana Yürek Sote’nizi; dilerseniz bir saat kadar oda sıcaklığında süt dolu bir kapta bekleterek daha da yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bir kesme tahtasında küçük küçük doğradığınız domates ve biberlerinizi; iyice ısınmış ve zeytinyağı eklediğiniz bir döküm tavada soteledikten sonra Dana Yürek Sote’nizi ekleyerek birkaç dakika pişirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Düvee Mutfağı’nın en lezzetli ve özel parçalarından biri olan Dana Yanak; misafirlerinize ziyafet çekeceğiniz akşamlar için Düvee’de sizler için özenle hazırlanır. Oldukça değerli olarak kabul edilen ve lezzeti tartışılmaz Dana Yanak hazırlamak biraz zahmet ve ustalık gerektirdiği için genellikle davet yemeği olarak değerlendirebilirsiniz. Buzdolabından çıkardıktan sonra; oda sıcaklığına gelmesi için en az bir saat beklettiğiniz Dana Yanak etinizi; her iki tarafı da hafif pişecek şekilde döküm bir tavada mühürleyin. Bu sırada; bir başka tavada, miktarlarını damak tadınıza göre seçtiğiniz ve doğradığınız kereviz sapı, havuç, soğan ve pırasalarınızı zeytinyağlı ile soteleyin. Bu karışıma, iki yemek kaşığı salça, bir kadeh kırmızı şarap ekleyin ve 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Geniş ve derin bir fırın tepsisine; hazırladığınız sebze karışımını alın ve 3 litre et suyu ekleyin. Tepsinin ortasına, mühürlediğiniz Dana Yanak etinizi yerleştirin.  Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 3-4 saat kadar pişirin. Dilerseniz; fırında veya kızartarak hazırlayacağınız, kremalı bir patates tarifi ile Dana Yanak lezzetini taçlandırabilirsiniz. 

Büyük bir kas dokusundan oluşan ve protein yönünden oldukça zengin, hem besleyici hem de sağlıklı bir sakatat eti: Taze Dana DilDüvee Çiftliği’nde yetişen danalarımızdan elde ettiğimiz Taze Dana Dil etlerini; evinizin mutfağında, sokak yemek kültürünün vazgeçilmez öğesi olan “Söğüş” hazırlamak için kullanabilirsiniz. Sizler için özenle kestiğimiz ve paketleyip evinize kadar ulaştırdığımız Dana Dili, tuzla ovarak dilerseniz dış kısmındaki pürüzsüz zarın ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Birkaç saat, suda bekleterek yumuşattığınız dana dilin hızlı ve eşit şekilde pişmesi için bir düdüklü tencerede pişirmenizi öneririz. Düdüklü tencerede bir saat, düdüklü tencereniz yoksa da iki saat kadar pişirip haşlanmış hale getirdiğiniz dana dil etini, soğumaya bıraktıktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Dilerseniz lavaş arasında dürüm gibi, dilerseniz de yanına hazırlayacağınız bir çoban salatası ile porsiyon olarak tüketebilirsiniz.

Alanında uzman Düvee Kasaplarımız, sakatat kategorisinde temizliğin lezzet kadar önemli olduğu bilinciyle; etlerinizi özenle tekniğine uygun şekilde keser, temizler ve hiçbir katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici eklemeden; evinize ulaştırmak için sizler için paketler.

 

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.