Evde Kolay  - 0

Şirden Peynir Mayası (100 cc)

Fiyat
:
10,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  •  

    ŞİRDEN PEYNİR MAYASI (100 cc)



    1. 5 litre çiğ sütü 75°C' ye kadar ısıtıp 1-2 dakika bekleyin ve hızlıca 35°C' ye soğutun.

    2. 1 tatlı kaşığı peynir mayasını yarım çay bardağı içme suyuna ekleyip karıştırın ve süte yavaşça ilave ederek iyice dağılmasını sağlayın.

    3. Tencerenin ağzını kapatıp ısısını kaybetmeyecek şekilde iyice sarın. Sıkı ve elastik bir pıhtı oluşana kadar 30-40 dakika bekleyin.

    4. Oluşan pıhtıyı bıçak yardımıyla enine boyuna ve derinlemesine keserek birer cm³'lük parçalara ayırın. 30-40 dakika suyun ayrışması için bekleyin.

    5. Pıhtının suyunun daha hızlı ayrışması için pıhtıyı 35-37°C' ye kadar yavaşça karıştırarak ısıtın.

    6. Suyu iyice atılan pıhtıyı, süzme bezinin içerisine alarak ağzını sıkıca bağlayın.

    7. Üzerine yaklaşık 1,5-2 kg ağırlık koyun. 2 saatte bir peyniri ters çevirerek 4-5 saat süreyle baskı uygulayın. (Daha uzun bekletilirse daha sert bir peynir elde edilir.)

    8. Peynirinizin suyu atıldıktan sonra uygun bir kaba alarak üzerine salamurayı ilave edin ve 1 saat dinlendirin. Salamura, peynir yüzeyini tam olarak örtmelidir.

    Salamura Hazırlanışı: 1 l suya 2 yemek kaşığı sofrada öğütme tuzunu ekledikten sonra kaynatıp 25°C' ye soğutun. Salamuradaki tuz miktarı peynirinizin ne kadar tuzlu olacağını belirler. Önerilen miktar 500 g peynire 1 l salamuradır. Peynirinizi her zaman salamurada muhafaza edin.

    9. Peynirinizi buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz kadar peyniri sıcak sudan geçirerek tuzunu azaltabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.