Doğadan

Probiyotik Şirden Peynir Mayası (50cc)

Fiyat
:
19,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Probiyotik Şirden Peynir Mayası

    Peynir yapımında Probiyotik güç

    Ülkemizde en çok tüketilen gıdalardan olan peynirin fermentasyonunda kolaylık sağlar.

    Peynirin probiyotik bakteriler ile içeriğinin zengelinleşmesine rol oynar.

    Probiyotik peynirin tüketimi ile sindirim sisteminde enzimler ve probiotik bakteriler olumlu destek sağlar.

    Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde Probiyotik peynir katkı sağlayacaktır.

    Ürün İçerik Bilgisi:

    Lactobacillus ssp.bulgarius

    Streptococcus thermophilus

    Lactococcus lactics ssp.lactis

    Lactobacillus helvetius

    Lactobacillus casei

    Ürün Mayalama Bilgisi:

    1.Çiğ sütü 70°C’ye kadar ısıtınız ve ocağı kapatınız.

    2.Mayalama sıcaklığı olan 36-38°C'ye kadar hızla soğutunuz.

    3.36-38°C mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayayı katarak karıştırınız.(Maya Miktarı: 5Lt Süt için 2 kapak katınız.)

    4.Mayama süresince mayalama sıcaklığını sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.

    5.Mayalama süresi olan 1,5-2 saatten sonra süt pıhtılaşacaktır.

    6.Bu pıhtıyı bıçak ile enine ve boyuna olarak dilimleyiniz.

    7.Teleme haline gelmiş olan pıhtıyı 15 dakika kadar dinlendirerek suyun üste çıkmasını bekleyiniz.

    8.Süzmeye uygun temiz bir beze dilimlediğiniz parçaları aktarınız. Bezi kapatıp üzerine ağırlık koyarak suyunu 2 saat sonra süzünüz.

    9.Peyniri istediğiniz kalıp boyutlarında dilimleyerek salamura içine koyunuz. 1 gün sonra tüketebilirsiniz.

    Salamura Tarifi:

    1 Litre suyun içine 1çay bardağı iyotsuz tuzu (tercihen kaya tuzu) karıştırarak eritiniz. Suyu kaynatıp soğutmanızı ve süzmüş olduğunuz peynir altı suyunu kullanmanızı öneririz.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.