steaks.jpg (86 KB)

Toplam 14 ürün görüntüleniyor.

Steak, dananın sırt bölgesinden çıkarılan ve hem az miktarda çıktığı hem de lezzeti eşsiz olduğu için değerli bir dana eti çeşididir. Dananın sırt kısmından elde edilen etin yalnızca %30’luk kısmı steak için uygun olduğundan diğer et çeşitlerine göre de daha yüksek fiyatlıdır. Eğer steak hakkında çok bilgi sahibi olmayan bir kasaba giderseniz, size bonfile servis etmesi ihtimali çok yüksektir. Ancak steak, bonfileye göre daha yağlıdır. Bu da görüntüsüyle kendini belli edecektir. Seçiminizi yaparken dikkat edeceğiniz noktalardan biri de steak’in; kırmızıya değil pembeye daha yakın olması gerektiğidir. Bu pembelik; steak’in gerekenden olgun bir danadan elde edilmediğine ve etin taze oluşuna dair bir işarettir. Etin renginin açık olması, dananın kasları arasında eti lezzetli yapacak olan o yağların bulunduğunun göstergesidir.

Steak pişirirken etinizin ideal pişebilmesi için steak etinizi 2-2.5 cm kalınlığında kestirmeye dikkat etmelisiniz. Düvee’de uzman kasaplarımız, etlerinizi ideal pişme sürelerini ve sıcaklıklarını düşünerek tüm steak çeşitlerini buna göre hazırlar.

Steak Et Çeşitleri Nelerdir?

Düvee’de, lezzetine ve pişirme tercihinize göre seçebileceğiniz bir çok steak çeşidimiz vardır.

Rib-Eye Steak: Dananın kaburga kısmının dışından elde edilip gerçek steak kalınlığında kesilen, oldukça lezzetli ve değerli bir ettir. Rib-eye steak, hiçbir sinir dokusu bulundurmayan yumuşacık bir et dokusuna sahiptir.

Short Ribs – Kaburga : Dananın kaburga kısmından elde edilen, kısa kemikli et çeşididir. Et arasında, mermer yağ dokusunun bulunması sayesinde oldukça lezzetli ve yumuşaktır. Fırında sebzeler ve baharatlar ile; oldukça lezzetli bir sunum yemeği olarak short ribs yani dana kaburgayı tercih edebilirsiniz.

New York Strip Steak: ‘’Lezzeti o kadar ünlü ki, koskoca bir şehre adını vermiş’’ diyenler haklı! Dananın kontrfile bölümünden elde edilen New York Strip Steak, incecik bir yağ tabakasına sahip olması sayesinde hem pişirmesi hem de afiyetle yemesi çok keyifli bir ettir.

Dallas Steak: Çıkış noktası Teksas olduğu için Amerika’da "Cowboy Steak", ülkemizde ise Dallas Steak olarak bilinen ettir. Dananın sırt ve kol arasında kalan bölgeden elde edilir ve kemikli pirzola yapısına sahiptir.

Porterhouse Steak: Dananın sırtı boyunca ilerleyen T şeklindeki kemikten alınan, oldukça büyük porsiyonlu bir ettir. Bir dilimi yaklaşık 600-700 gram eder ve 2-3 kişi tarafından paylaşılabilir. Bir danadan sadece 4 adet Porterhouse Steak elde edilebilmektedir.

T-Bone Steak: Aynı parçada hem bonfile, hem kontrfile etlerini içeren T-bone, en çok tercih edilen steak çeşitlerinden biridir. Pişirmesi kolay ve lezzetli bir et olduğu için keyifli bir akşam yemeği için sıklıkla tercih edilmektedir.

Skirt Steak: Ülkemizde çok bilinmeyen steak çeşitlerinden biri olan Skirt Steak’i hazırlamak ustalık gerektirir. Yoğun lif yapısı ve et aromasıyla gerçek et severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biridir.

Hanger Steak: Her danadan sadece bir tane elde edilebilen Hanger Steak ismini, dananın sırt bölgesinin iç kısmında, bonfilenin altında asılı durmasından alır. Az bilinmesine rağmen, lezzeti ve yumuşaklığıyla steak çeşitleri arasında en sevilenler arasında yer alır.

 

Steak Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hangi steak çeşidini seçerseniz seçin, pişirme konusunda değişmeyecek ve dikkat ettiğiniz takdirde, keyfinize keyif katacak bazı püf noktalarını sizlerle paylaşmak isteriz.

Öncelikle etinizi önceden dinlendirmeye dikkat etmelisiniz. Buzdolabından çıkardığınız etinizi tuzlayarak; en az bir saat dinlendirmelisiniz. Tuzlanmış etinizin en az 45 dakika, 1 saat dinlenmesi; protein moleküllerini parçalayıp etin yumuşamasını sağlayacaktır.

Steak’ler, yağlı yapıları sebebiyle zaten yumuşak oldukları için; marine etmek sizin için bir zorunluluk değildir. Tuzladığınız ve dinlenmeye bıraktığınız etinize yalnızca baharat ekleyerek de oldukça yumuşak ve lezzetli bir et elde edebilirsiniz. Etinizi pişirmek için size önerimiz; diğer etlerimizi pişirirken olduğu gibi kalın bir döküm tava olacaktır.

Tavanızı ısıttıktan sonra; etinizi iki taraflı hızlıca mühürleyerek bir miktar tercihen sade yağ kullanmanızı öneririz, yok ise tereyağı ve kekik ile pişirebilirsiniz.

Steak etinizi pişirirken mutlaka maşa kullanmanızı öneririz, çünkü çatal hem etinizi parçalayacak hem de içindeki suyun etten çıkıp tava dışına akmasına sebep olacaktır.

Etinizin kalınlığına bağlı olmak üzere; yaklaşık 2-2.5 cm’lik kalınlıkta bir steak’in bir tarafını 3 dakikadan fazla pişirmemenizi öneririz. Etinizi medium dereceden fazla pişirmek; içindeki suyun kaybolmasına ve kurumasına sebep olacaktır.

Etinizi pişirdikten sonra hemen servis etmek yerine; 3-4 dakika bekletmeniz içindeki yağın ve suyun et içinde dolaşıp ideal seviyeye gelmesini sağlayacaktır.

 

Steak etinizi hangi soslarla ve yan lezzetlerle servis edebilirsiniz?

Öncelikle; steak et çeşitleri yağlı yapıya sahip olduğu için, yanında yine yağlı ürünler tüketmeniz; hazmı zorlaştırır midenizde rahatsızlık yaratabilir ve en önemlisi, etin tadını bastırır. Bu sebeple patates kızartması ya da kızartma sebzeleri tercih etmemenizi öneririz. Ünlü ve başarılı steakhouse’larda et yanında önerildiği gibi; tavada soteleyeceğiniz ve krema ile tatlandıracağınız ıspanak, etinize en çok yakışacak lezzettir. Ispanak hem tabağınıza renk katacak hem de hafif bir lezzet olacağı için, etinize iyi bir eşlikçi olacaktır. Dilerseniz, her bir porsiyon için birer patates haşlayıp; tereyağı ve arzu ettiğiniz eritme peynirler ile basit bir kumpir de yapabilirsiniz. Son olarak; jülyen kestiğiniz kabak ve havuçlarınızı fırınınızın ızgara bölümünde pişirerek etinizle birlikte servis edebilirsiniz.

Etinizin yanında; Tütsü Kitchen’da sizler için hazırlanan harika soslar ile ziyafetinizi tamamlayabilirsiniz.

Hardal, etin yanına en çok yakışacak lezzettir. Tütsü Kitchen Hardal ile zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balın karıştırarak lezzetli bir et sosu elde edebilirsiniz.

Tütsü Kitchen’da sizler için hazırlanan Barbekü Sos, etinizin yoğun tadını bastırmadan ona aromatik bir lezzet katacaktır.

 

Gerçek et severlerin vazgeçilmezi Steak Çeşitleri, Düvee’nin doğru kesim ve dinlendirme teknikleri ile hiçbir katkı maddesi ve koruyucu eklenmeden mutfağınıza konuk oluyor. Şimdiden afiyet olsun!

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.