düvee

Dana But Yağsız Kıyma (500g)

Fiyat
:
43,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana But Yağsız Kıyma (500g)

    Özenle seçilen dana but etleri, dikkatlice sinir ve yağlarından arındırılarak çekilir. Kıyma makinesinde birkaç kez çekilerek diriliği alındığından yağsız kıymaya özel yemek tariflerinde ve etli diyet yemeklerinde kullanıma uygundur. Özellikle rulo köfte yapımında ve bazı böreklerde tercih edilir. Çok az miktarda yağ içerdiğinden, hızlı tüketilmeyecekse -18 derece derin dondurucuya alınması tavsiye edilir. Yağsız kıymanızı çözdüreceğiniz zaman, oda sıcaklığında çözdürmek yerine, bir gece önceden buzdolabınızın taze et bölümünde tutmanızı tavsiye ederiz.

  • Fırında Köfte   (6-8 kişilik)


    Malzemeler:

    700g Düvee Dana But Yağsız Kıyma

    700g Düvee Dana Nuar

    150g patates  - haşlanmış ve soyulmuş

    100g süt

    80g bayat ekmek (kabukları alınmış)

    2 adet kereviz sapı (ufak küp doğranmış)

    1 adet havuç (ufak küp doğranmış)

    1 adet yumurta

    1,5 su bardağı ilikli kemik suyu

    Rendelenmiş parmesan peyniri

    Galeta unu

    Tereyağı

    Karabiber

    Muskat

    Maydanoz

    Adaçayı

    Defne yaprağı


    Yapılışı: 

    Soğan, havuç ve kerevizlerin yarısını 2 adet defne yaprağı ile birlikte tencereye alın, üzerine bolca su ekleyip kaynatın.

    Dana nuarı tencereye ekleyip 2 buçuk saat pişirin. Tuzunu ayarlayıp ateşten alın.

    Kalan sebzeleri 2 kaşık zeytinyağı ile geniş ve derin bir tavaya alıp kavurun. 3-4 kepçe et suyu ilave edip kapağını kapatın.

    Ocağı kısıp 1 saat 45 dakika pişirerek et suyunun neredeyse tamamını çektirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

    25g maydanozu kıyın, ekmeği parçalara ayırıp süt ile ıslatın.

    Haşlanmış patatesleri ezin, etleri mutfak robotunda çekin. Patates, maydanoz, ekmekler, 2 kaşık parmesan, yumurta, tuz-karabiber ve muskat rendesini karıştırın.

    50g büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

    Bol tereyağı ile yağlanmış fırın kabına yan yana 2 kat olacak şekilde dizin.

    Aralarına adaçayı yaprakları yerleştirip erimiş tereyağ gezdirin. 200 °C fırında 10 dakika pişirin.



    Sucuk Köfteli Humus (10-15 adet)

    Malzemeler:

    500g Düvee But Yağsız Kıyma

    50g kuyruk yağı (robottan geçirilip kıymaya eklenecek)

    4-5 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı karabiber

    2 dilim bayat ekmek

    2 yemek kaşığı sıcak su

    Tuz (birer tutam pul biber, sarımsak tozu, kimyon, yenibahar)

    Humus tarifi için;

    1 su bardağı haşlanmış, kabukları alınmış nohut

    1/4 su bardağı nohutun haşlama suyu

    2 yemek kaşığı tahin

    1 adet limonun suyu

    Çamfıstığı,

    Zeytinyağı,

    Tereyağı,

    Maydanoz,

    Sumak,

    Kimyon

    Yapılışı:

    Humusun malzemelerini bir mutfak robotunda çekin.Arzunuza göre baharatları ekleyin.

    Kıymayı sarımsak, tuz, baharatlar ve ekmekle yoğurun. Sıcak suyu ekleyip biraz daha yoğurun.

    Şekil verip 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.

    Humusu bir tabağa alın. Üzerine köfteleri, kavrulmuş çamfıstıklarını, maydanoz ve sumağı ekleyip servis edin.

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.