DÜVEE

YEMEKLİK KUŞBAŞI - DANA KOL (500g)

DÜVEE
Fiyat
:
31,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Danalarımızın kol bölümünden, sulu yemekleriniz ve hamur işi tariflerinizde kullanmak için ideal, dana yemeklik kuşbaşı.

    -DÜVEE'den aldığınız tüm ürünler tüm trimlenmesi yapıldıktan sonra tartılmaktadır. Tartımdan sonra trimlenmesi yapılarak satılmaz. Fireye para ödemezsiniz.


    Chef Düvee'denOTLU PATATES PÜRESİ İLE DOMATESLİ DÜVEE KUŞBAŞI

    4 KİŞİLİK

    500 gr Düvee yemeklik kuşbaşı

    2 adet orta boy kuru soğan

    4-5 dal taze kekik

    3-4 adet defne yaprağı

    6-7 adet tane karabiber

    4 adet orta boy kapya biber

    4 adet çarliston biber

    5 adet rendelenmiş irice yaz domatesi (veya yazdan yapılmış 500 gr kadar domates konservesi)

    3 diş sarımsak

    1 yk tepeleme domates salçası

    3 yk zeytinyağı

    1 yk tereyağı

    Tuz

    Karabiber

    PÜRE İÇİN;

    1 kg haşlamalık patates

    1 lt süt

    1 adet kuru soğan

    3-4 dal kekik

    2 adet karanfil

    2 adet defne yaprağı

    100 gr tereyağı

    1 adet limonun rendesi (beyaz kısmı alınmayacak)

    4 dal maydanoz

    4 dal dereotu

     

     

    YAPILIŞI:

    Düvee Yemeklik Kuşbaşını bir tencereye alıp içine, dörde böldüğünüz 1 adet kuru soğanı, taze kekik dallarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyin. 
    Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su koyun ve orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp, varsa suyun üzerinde biriken kefi  temizleyerek yaklaşık 1,5 saat pişirin. 
    Dibini tutma tehlikesine karşı arada karıştırın. Bu pişirme sırasında taşmaya engel olmak için tencerenin ağzını açık bırakmalısınız.

    Dana Yemeklik Kuşbaşı etimiz, koldan elde edilmektedir. Kol, hayvanın hareket ettiği bir bölümü olduğu için bağ doku fazladır. Etlerin bu tip bölümleri sıvıda, uzun süre ve düşük sıcaklıkta pişirilir, böylece bağ doku parçalanır ve lokum gibi yumuşak olur.

    Etler pişerken patatesleri haşlayabilirsiniz. Çok haşlamaktan kaçının. Pişme derecesi için bir bıçak kullanabilirsiniz-eğer zorlanmadan patatesin merkezine kadar bıçağı sokabiliyorsanız olmuş demektir.

    Sütü bir tencereye koyup içine dörde böldüğünüz soğanı, kekik dallarını, defne yapraklarını, karanfili ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Burada amaç aromalı, yoğun bir süt elde etmek, dolayısıyla aromatikleri ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Tane karabiber, taze  biberiye, kuru kırmızı biber gibi aromatikleri kullanabilirsiniz. Elinizde hiçbiri yoksa sütü sadece soğan ile de ısıtabilirsiniz. Bu ısıtma işlemi süt 1 parmak eksilinceye kadar devam etmelidir.

    Püreyi yaparken, bileşenlerden bir tanesi mutlaka sıcak olmalıdır. En iyi sonuç veren yöntem sıcak patatestir. Böylece sütü, tereyağını kolayca içine çeker ve yoğun bir lezzete sahip olur.

    Patatesleri sudan alır almaz ezmeye başlayıp yavaş yavaş sütü yedirin. Süt fazla gelebilir, kullandığınız patatesin nişasta oranına bağlıdır, o yüzden ölçülü gitmekte fayda vardır. Tereyağını ekleyin. Unutmayın, püre soğudukça katılaşacaktır, biraz sulu bırakabilirsiniz. Patates püresi ılıklaşınca, rendelediğiniz  limon kabuklarını, ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ekleyin.

    Düvee Kuşbaşı etiniz pişmeye devam ederken soğanı ve biberleri doğrayın. Soğanı minik zarlar şeklinde, kapya ve çarliston biberleri ise ince ince doğrayabilirsiniz. Yaz domateslerini ve sarımsakları da ayrı ayrı rendeleyin.

    Etlerinizin yumuşaklığını kontrol ederek, sudan bir kevgir yardımıyla alın. Eti haşladığınız suyun bir kısmını bu yemekte kullanacaksınız, artanı ise daha sonra çorba, pilav veya diğer yemeklerinizde kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz.

    Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Orta ateşte, tereyağı eriyince etleri ekleyin, üzerine karabiber serpip biraz kavurun. Cızırdamaya başlayınca soğanları ekleyin.  Soğanlar şeffaflaşınca biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurun. Yaklaşık 2 dakika kavurduktan sonra salçayı ekleyip, çiğ kokusu yok olana kadar kavurun. Domatesleri ekleyin, 2 kepçe etin suyundan ekleyip karıştırın ve altını kısın. Tuzunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika, arada karıştırarak pişirin. Püre üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.






Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.