düvee

Dana Kol Yemeklik Kuşbaşı (500g)

Fiyat
:
39,00 TL
ikon-label-6.png (41 KB)
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Dana Kol Yemeklik Kuşbaşı (500g)

    Danalarımızın kol bölümünden, sulu yemekleriniz ve hamur işi tariflerinizde kullanmak için ideal, dana yemeklik kuşbaşı.


  • Otlu Patates Püresi ile Domatesli Kuşbaşı (4 Kişilik)

    Malzemeler:

    500g Düvee Yemeklik Kuşbaşı

    2 adet orta boy kuru soğan

    4-5 dal taze kekik

    3-4 adet defne yaprağı

    6-7 adet tane karabiber

    4 adet orta boy kapya biber

    4 adet çarliston biber

    5 adet rendelenmiş irice yaz domatesi (veya yazdan yapılmış 500g kadar domates konservesi)

    3 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı domates salçası

    3 yemek kaşığı zeytinyağı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

    Karabiber

    Püre için;

    1 kg haşlamalık patates

    1 lt süt

    1 adet kuru soğan

    3-4 dal kekik

    2 adet karanfil

    2 adet defne yaprağı

    100g tereyağı

    1 adet limonun rendesi (beyaz kısmı alınmayacak)

    4 dal maydanoz

    4 dal dereotu

     

    YAPILIŞI:

    Düvee Yemeklik Kuşbaşını bir tencereye alıp içine, dörde böldüğünüz 1 adet kuru soğanı, taze kekik dallarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyin. 

    Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su koyun ve orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp, varsa suyun üzerinde biriken kefi temizleyerek yaklaşık 1 buçuk saat pişirin. 

    Dibini tutma tehlikesine karşı arada karıştırın. Bu pişirme sırasında taşmaya engel olmak için tencerenin ağzını açık bırakmalısınız.

    Dana Yemeklik Kuşbaşı etimiz, koldan elde edilmektedir. Kol, hayvanın hareket ettiği bir bölümü olduğu için bağ doku fazladır. Etlerin bu tip bölümleri sıvıda, uzun süre ve düşük sıcaklıkta pişirilir, böylece bağ doku parçalanır ve lokum gibi yumuşak olur.

    Etler pişerken patatesleri haşlayabilirsiniz. Çok haşlamaktan kaçının. Pişme derecesi için bir bıçak kullanabilirsiniz; eğer zorlanmadan patatesin merkezine kadar bıçağı sokabiliyorsanız olmuş demektir.

    Sütü bir tencereye koyup içine dörde böldüğünüz soğanı, kekik dallarını, defne yapraklarını, karanfili ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Burada amaç aromalı, yoğun bir süt elde etmek, dolayısıyla aromatikleri ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Tane karabiber, taze biberiye, kuru kırmızı biber gibi aromatikleri kullanabilirsiniz. Elinizde hiçbiri yoksa sütü sadece soğan ile de ısıtabilirsiniz. Bu ısıtma işlemi süt 1 parmak eksilinceye kadar devam etmelidir.

    Püreyi yaparken, bileşenlerden bir tanesi mutlaka sıcak olmalıdır. En iyi sonuç veren yöntem sıcak patatestir. Böylece sütü, tereyağını kolayca içine çeker ve yoğun bir lezzete sahip olur.

    Patatesleri sudan alır almaz ezmeye başlayıp yavaş yavaş sütü yedirin. Süt fazla gelebilir, kullandığınız patatesin nişasta oranına bağlıdır, o yüzden ölçülü gitmekte fayda vardır. Tereyağını ekleyin. Unutmayın, püre soğudukça katılaşacaktır, biraz sulu bırakabilirsiniz. Patates püresi ılıklaşınca, rendelediğiniz limon kabuklarını, ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ekleyin.

    Düvee Kuşbaşı etiniz pişmeye devam ederken soğanı ve biberleri doğrayın. Soğanı minik zarlar şeklinde, kapya ve çarliston biberleri ise ince ince doğrayabilirsiniz. Yaz domateslerini ve sarımsakları da ayrı ayrı rendeleyin.

    Etlerinizin yumuşaklığını kontrol ederek, sudan bir kevgir yardımıyla alın. Eti haşladığınız suyun bir kısmını bu yemekte kullanacaksınız, artanı ise daha sonra çorba, pilav veya diğer yemeklerinizde kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz.

    Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Orta ateşte, tereyağı eriyince etleri ekleyin, üzerine karabiber serpip biraz kavurun. Cızırdamaya başlayınca soğanları ekleyin.  Soğanlar şeffaflaşınca biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurun. Yaklaşık 2 dakika kavurduktan sonra salçayı ekleyip, çiğ kokusu yok olana kadar kavurun. Domatesleri ekleyin, 2 kepçe etin suyundan ekleyip karıştırın ve altını kısın. Tuzunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika, arada karıştırarak pişirin. Püre üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.


Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.