Hayfene

Zencefil Toz (40g)

Fiyat
:
13,00 TL
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Yemek Tarifleri
  • Hayfene Öğütülmüş Zencefil 40 gr
    Zencefil, beyaz ve sarı çiçekleri olan ve 70 cm’e kadar uzayan çok yıllık bir bitkidir. Anavatanı Hindistan ve Malezyadır. Kuvvetli kokulu ve biraz acımsı lezzetlidir. Türk mutfağında pek kullanılmasa da dünyada özellikle Hint mutfağında büyük yer kaplar. Genellikle şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılmaktadır. Kurutulmuş ya da taze olarak neredeyse tüm Çin ve Japon bitkisel reçetelerinde yer almaktadır.

    Zencefilin Faydaları Nelerdir?

    Zencefilin içinde yüksek miktarda lif, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sondum, çinko, C, E ve B vitaminleri ile antioksidan bulunur. Mide bulantısına iyi gelen zencefil, öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi sıkıntıların giderilmesine de yardımcı olur. İltihaplara karşı etkilidir. Zencefilin hem terletici ve ateş düşürücü bir etkisi vardır, hem de kilo vermeye yardımcı olur.

    Menşei

    Çin

    İngilizce Adı

    Ginger Ground

    Botanik Adı

    Zingibre officinails

  • Zencefilli Kurabiye

    Yılbaşının vazgeçilmezi haline gelmiş şeylerden biri de, zencefilli kurabiyelerdir. Bazıları kurabiye adam der, bazıları da yılbaşı kurabiyesi.


    Malzemeler:

    225 gr un

    1/2 çay kaşığı tuz

    2 çay kaşığı karbonat

    1 çay kaşığı tepeleme toz zencefil

    1/2 çay kaşığı tarçın

    50 gr tereyağı

    100 gr esmer şeker                       

    100 gr pekmez

     

    Yapılışı:

    Fırınınızı 190 dereceye getirin. Eğer ki fırınınız fanlı ise 170 dereceye ayarlayın.

    Tepsinize yağlı kağıt sermeniz, sizin için daha rahat olacaktır.

    Bir sos tenceresine pekmezi, esmer şekeri ve de tereyağını koyun ve eriyene kadar karıştırın. Yağın kızmasına izin vermeyin.

    Büyük bir karıştırma kabına un, tuz, karbonat, zencefil ve karbonatı koyun.

    Sonra sıvı karışım ile kuru karışımı güzelce karıştırın. Dolapta yarım saat bekletin.

    Ardından tezgahınıza un serpin ve hamurunuzu 3 cm kalınlığında kalıp ile kesin. Tepsinize şekillerini bozmadan koymaya çalışın.

    Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

    İsterseniz üstüne glazürlerle şekiller yapabilirsiniz ya da kalıpla kurabiyelere şekil verdikten sonra küçük bir bıçak yardımı ile göz ve ağız yapabilirsiniz.

     

     

     

     

    Zencefil Çayı

    Soğuk kış akşamlarında hem bizi ısıtacak hem de sağlığımıza olumlu etkileri olacak zencefil çayı. Genelde taze zencefil tercih edilmektedir ama toz zencefil de en az tazesi kadar yararlıdır ve raf ömrü taze zencefile göre daha uzundur.


    Toz Zencefil Çayı

    Malzemeler:

    250 ml su

    1 çay kaşığı toz zencefil

    Yapılışı:

    Suyu bir cezveye alın. Suyu kaynatın.

    Kaynattığınız suya zencefil tozunu atıp, karıştırın. En az 5 dakika bekledikten sonra içine bal, limon katarak tüketin.

     

    Toz Zencefilin Yararları:

    Zencefil, C vitamini ve B6 vitamini içerir. Ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerini de içerir. Buna ek olarak da, anti-enflamatuar barındırdığı için  de zencefilin birçok faydası vardır. Zencefil;

    Bağışıklığı güçlendirir.

    Mide bulantısını engeller.

    Sindirim sistemini çalıştırdığı ve hazımsızlıklara karşı etkisi bilinir.

    Kadınsal hastalıklarda olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.

    Anti- enflamatuar etkisi ile ağrı kesici özelliği vardır.

     

     

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.