Toplam 14 ürün görüntüleniyor.

Kahvaltı sofralarının en sevilen yiyeceklerinden olan zeytin besin değeri yüksek olan lezzetli bir üründür. Tek başına tüketilebileceği gibi salatalara ve mezelere lezzet katması için de tercih edebilirsiniz.

 

Tüm kültürlerde kalıcılığı, bereketi, zaferi ve yeniden doğuşu simgeleyen zeytin; bu hikayenin ve Düvee'nin olmazsa olmaz ürünlerinden biri. Düvee sizleri, gerçek üreticinin binbir emekle, sevgisini katarak yetiştirdiği, topladığı, marine ettiği zeytinleriyle buluşturuyor, onları sofranıza konuk ediyor.

 

1945'li yıllarda Bodrum Çömlekçiler Köyü'nde küçük bir zeytin üretim ve işleme tesisi olarak açılır, o zamanın teknolojisiyle zeytini ezerek püre haline getirip zeytinyağı üretir ve bu şekilde ün yaparak küçük bir marka haline gelir İbrahim Uyar Bodrum Zeytinleri. Şimdilerde ismini ve marka ismini dedesinden alan 3. kuşak İbrahim Uyar yönetiminde, yalnızca Bodrum'un değil Türkiye'nin önde gelen zeytin üreticilerinden biri.

 

Manisa'nın Akhisar bölgesiyle ün yapmış, iri taneli ve etli yapısıyla adını alan İbrahim Uyar Domat Çizik Zeytin, Düvee lezzetleri arasında yerini aldı. Hasat zamanına göre pembemsi ya da yeşil yapıda olan, toplanan zeytinlerin el emeği ile tek tek çizilerek kaya tuzu suyunda bekletildiği Domat Çizik Zeytin'in ekşi lezzetini mutlaka denemelisiniz. Sizlere sunduğumuz 1 Kg'lık kavanozunuzdaki zeytinlerinizin bir kısmını; dilerseniz damak tadınıza göre sarımsak, badem ya da sirke ile marine ederek farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

 

Gerçek bir Bodrum lezzeti olan; adını hem vişne renginden hem de ekşimsi lezzetinden alan Bodrum Vişne Zeytin; sabır ve emek isteyen bir sürecin mucizesi. Toplanan ve tek tek çizilen zeytinler; yaklaşık 2-3 ay kadar tuzlu suda bekletilerek tatlandırılır ve bu süreçte sürekli olarak süzülerek tuzdan arındırılır. Böylece tuzu az, ekşisi bol; tadına bakınca arka arkaya yemeden duramayacağınız nefis bir lezzet çıkar ortaya.

 

Bodrum Kalamata Çizik için, önce ağaçlardaki en iri, en pembe zeytinler toplanır, sonra defalarca süzerek tuzlu suda 2-3 ay bekletilir. Az tuzlu ve ekşi zeytin severler için tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkar.

 

Şehir hayatını bırakarak, onun için en önemli şey olan sağlığın ve bu uğurda yaptığı araştırmalar sonucunda gerçek tutkusu haline gelen zeytinin peşinden giden kadın girişimci Nermin Gelbal Gökduman'ın Edremit'te kurduğu, şimdilerde giderek büyüyen Nermin Hanım Zeytinliği tesisin zeytinleri Düvee'de. Toscana ve Girit ile birlikte, dünyanın en kaliteli üç zeytinyağı üretim bölgesinden biri olan Edremit'te kurulan bu tesis ve ürünleri, dünyanın dört bir yanından lezzet ödülleri almaya devam ediyor.

 

Edremit Yeşil Kırma Zeytin; Nermin Hanım Tesisleri'nde, Ekim Kasım aylarında toplanır, seçilir ve yıkanır. 15-20'lük periyotlarda iki defa içme suyu ile muhafaza edilerek kavanozlarda bekletilen zeytinler, üçüncü turda kaya tuzu ve limontuzu ile buluşturularak fermente edilir. 15 günde bir sirküle edilerek yaklaşık 4 ay boyunca kavanozda bekleyen zeytinler, tek tek seçilerek salamura edilir ve hijyenik olması için 100C kaynar su ile paketlenerek son halini alır.

 

Edremit Yeşil Kırma Zeytin;  Yeşil Kırma Zeytin ile aynı emek ve sabır isteyen; her bir aşaması çok önemli olan üretim aşamalarından geçer. Ekim kasım hasadında toplanan zeytinler tek tek çizilir ve iki tur suda bekletildikten sonra; tuz ie bekletilerek salamura edilir. Yaklaşık 7 ayın sonunda yeme olgunluğa erişen zeytinler; tuz ve kaynar su ile paketlenerek son halini alır.

 

Edremit Siyah Sele (Çevirme) Zeytin; Nermin Hanım Tesisleri'nin kış mahsüllerinden. Kasım-Aralık aylarında en irisi, en siyahı özenle seçilip toplanarak yaklaşık 40 kg'lık büyük zeytin varillerine konan zeytinler; üzüm sirkesi ve tuz ile bekletilir. 2-3 günde bir çevrilerek eşit marinasyon sağlanan zeytinler bu işlem ile acı suyunu salar ve yaklaşık 6-7 sonunda yenecek olgunluğa ulaşır. Bu geleneksel yöntem sonucunda, kimilerinin siyah kimilerinin ise hafif kahverengi olduğu, hafif acımsı aromada yüzde yüz doğal zeytinler çıkar ortaya.

 

Kocaeli Karamürsel'in değerli zeytin üreticilerinden Kırahmetoğlu'nun üretimi Kalamata Zeytin, ilçenin en bilinen lezzetlerinden biri. İlçe halkının; iri ve etli yapısı sebebiyle "eşek zeytini" olarak isimlendirdiği pembemsi zeytinlerin sirkeli suda uzun süre bekletilerek ekşimsi bir lezzete kavuşturulmasıyla üretiliyor. Yağ oranı ve tuzu az, lezzeti bol bu zeytin çeşidi, kendi yapısı sebebiyle çiçeğimsi kokulu ve aromalı bir yapıya sahiptir.

 

2018 yılında; Tarsus ve civarındaki 21 köyde yaşayanların elbirliği ile tarımı yüceltmek adına kurulan ve çalışanlarının %70inden fazlasının kadın olduğu Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kooperatifi; bölgenin eşsiz doğal lezzetlerinin üretimini geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden devam ettirmektedir. Türk Patent Kurumu tarafından coğrafi işaret verilerek tescillenen; bölgenin yöresel lezzeti sarı-yeşil renge sahip Sarıulak Salamura Yeşil Zeytin ve Yavru Sarıulak Salamura Zeytin; Düvee aracılığıyla sizlere ulaşıyor. Yağlı ve bol etli, küçük çekirdekli yapısıyla deneyenlerin sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor.

 

Üretim tesisleri İzmir Buca'da bulunan ve bütün ürünlerini tamamen doğal ve katkısız üreten OTS Organik; Organik Siyah Zeytin Ezmesi Sade ürünü ile siz Düvee müşterileriyle buluşuyor. İçeriğinde yalnızca, bölgede toplanan siyah zeytin ve su bulunan tamamen organik zeytin ezmesi, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi haline geleceğine eminiz.

 

Hatay'da yaşayan Türk ve Suriyeli kadınların bir araya gelerek kurduğu Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; kadın girişimcilerin el emeğiyle hazırladığı gastronomi ve tekstil ürünleriyle geçimlerini sağladıkları önemli bir topluluk. Kooperatife bağlı kadınların, Hatay'ın Altınözü köyündeki ağaçlarda yetişen zeytinleri toplayıp, yıkayıp salamura ederek özenle paketledikleri Halhali Zeytini, Düvee ile sizlerle buluşuyor.

 

1995 yılında; Ege'deki yeşil alanları korumak ve artırmak, Türkiye'deki orman farkındalığına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Ege Orman Vakfı; 2002 yılında, İzmir - Menderes - Oğlananası beldesinde ülkemizin en büyük zeytin hasadı tesisini kurarak yeşili üretime dönüştürüp, elde edien geliri yine yeşile kullanmayı amaçladı. Bu alanda yetişen Gemlik zeytinlerinin sadece su ve tuz ile salamura edilmesiyle üretilen Gemlik Doğal Fermente Sele Zeytin; yaklaşık 9-10 aylık bir emeğin sonucu. Düvee aracılığı ile satın aldığınız tüm Ege Orman Vakfı ürünlerin gelirleri; vakfın amacına uygun şekilde ekolojik dengeyi korumak için kullanılıyor.

 

En iyileri seçilerek özenle hazırlanan lezzetli siyah ve yeşil zeytin çeşitlerini Düvee’de bulabilirsiniz.

 

Whatsapp Sipariş Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.